Nieuwe titelkansen voor Ajax na debacle Feyenoord tegen Excelsior
Het Ajax stadion voor de wedstrijd. Foto: Rob van Vliet

Ajax blijft in de race voor het kampioenschap 2016/2017. De Amsterdamse ploeg van trainer Peter Bosz won zondagmiddag met 4-0 van Go Ahead Eagles. Tot ieders verbazing verloor Feyenoord op Woudenstein met 3-0 en daardoor is het gat met de Rotterdammers nog maar een puntje met nog één speelronde te gaan.

De wedstrijd

Ajax trad met de uitwedstrijd tegen Lyon in het achterhoofd aan met de ‘b-garnituur’. Desondanks had Ajax geen kind aan het reeds gedegradeerde Go Ahead Eagles.

Justin Kluivert, zorgde met een schuiver voor de 1-0 waarna Kasper Dolberg met een van richting veranderd schot voor de 2-0 zorgde.

Direct na rust zorgde de ingevallen Frenkie de Jong al koppend voor de 3-0 en Matteo Cassierra bracht de einstand op 4-0.

Kampioenschap nog mogelijk voor Ajax

Ajax kan volgende week kampioen worden als ze winnen van Willem II en Feyenoord thuis in de kuip niet kan winnen van Heracles. Mocht Feyenoord thuis met grote cijfers verliezen kan een puntendeling van Ajax in Tilburg volstaan voor de 34e Amsterdamse titel.

Europa League halve finale

De focus van de ploeg van trainer Peter Bosz zal eerst op de return in de halve finale gericht zijn. Die vindt aankomende donderdag in Frankrijk tegen Lyon plaatst. Ajax verdedigt in Lyon de eerdere 4-1 overwinning op de Fransen.

Uitvak in Lyon

Het uitvak in Lyon is inmiddels volledig uitverkocht. Rond de 2800 supporters gaan Ajax aanmoedigen in Frankrijk om ze het laatste zetje richting de Europa League finale te geven.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd artikel:

Filmpje: ontlading uitvak na lyon tegen Ajax

Finale voor Ajax lonkt na zege op Lyon in kolkende arena