Nederland eindigt kwalificatiereeks met vijfklapper tegen Estland
Nederland tegen Estland in de Johan Cruijff ArenA. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nederland heeft de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap met een vijfklapper afgesloten. In de Johan Cruijff Arena versloeg de ploeg van Ronald Koeman tegenstander Estland met niet misstaande cijfers. Na een ruststand van 2-0 eindigde de wedstrijd in 5-0. Grote man aan de kant van Oranje werd Liverpool-speler Georgino Wijnaldum. De Nederlands voetballer van Surinaamse afkomst scoorde een hattrick. Nathan Aké en Myron Boadu waren de overige doelpuntenmakers.

Statement tegen racisme

Wijnaldum die in de zesde minuut de eerste oranjegoal scoorde op aangeven van ‘gelegenheid rechtsback’ Promes, maakte samen met Barcelona-speler Frenkie de Jong, direct na de treffer een statement tegen racisme. De twee medespelers legden hun armen zichtbaar naast elkaar.

Vlak voor de twintigste minuut scoorde Aké met zijn hoofd de tweede treffer. De 24-jarige in Den Haag geboren voetballer kreeg die bal voorgegeven door Memphis Depay.

Hoofdrollen voor debutanten Calvin Stengs en Myron Boadu

In de tweede helft maakte Wijnaldum zijn tweede doelpunt na aangeven van debuut Calvin Stengs. Even later was het weer de AZ-speler die Wijnaldum bediende. Na een dieptebal van Stengs kapte Wijnaldum zijn tegenstander uit waarna hij koelbloedig de 4-0 maakte.

De jonge Myron Boadu scoorde in zijn debuutwedstrijd de laatste Oranje treffer. Dat deed de jonge AZ-speler na een dieptebal van Kevin Strootman. Nederland eindigt als tweede in groep C. Oranje gaat tijdens de loting in pot 2 en treft sowieso tegenstander Oekraïne uit pot 1. Rusland en Oekraïne moeten gescheiden blijven in verband met het conflict tussen beide landen.

EK start in juni

Over zeven maanden start voor Oranje het Europees Kampioenschap. In maart worden er twee oefenwedstrijden door het Nederlands team gespeeld. Op 12 juni start het Europees kampioenschap. De Oranje-selectie zal vanaf mei in voorbereiding gaan op het EK.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel: ORANJE PLAATS ZICH VOOR EK 2020: DRIE DUELS IN JOHAN CRUIJFF ARENA