Maar ja, drie punten én stil in 010
Ramon (midden, rood shirt) laat bij Jos Watergraafsmeer, nog ieder weekend zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is.

“Maar ja, drie punten én stil in 010”

Ajax won zondagmiddag in een kolkend stadion met 3-0 van Feyenoord door doelpunten van Tadić , Ziyech en Bijlow. Zoals gebruikelijk belde VTA met vaste Ajax volger Ramon Ensing uit Betondorp om zijn licht te laten schijnen over de gespeelde klassieker.

“Zoals ik al zei moest Ajax het waarmaken vandaag. En tuurlijk, je wint weliswaar met 3-0 en dat is altijd lekker tegen Feyenoord maar je had ze echt pijn kunnen doen”, aldus Ramon in het begin vertellend over de wedstrijd tussen de twee aartsrivalen.

Ensing vervolgt: “Maar, dan moet je niet slordig en in een te laag tempo spelen. Vandaag was voor Ajax begrippen echt te laag. Vier of zelfs vijf keer de bal raken voordat je ‘m speelt kan echt niet. En na die rode kaart speelde je tegen een handbalploeg maar dan moet je juist die bal snel rond laten gaan. Ze hadden het tempo hoog moeten houden, dan voorgeven via de zijkanten en dan is het hoppa doelpunt!

En in mijn optiek had je na de rode kaart snel moeten wisselen en van tactiek moeten veranderen. Ze hadden Huntelaar er vroeg in moeten zetten want die is dan de ideale afmaker. Maar ja, we hebben drie punten en het is stil in 010. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Wel balen van die lampies weer hoor die twee goals in de slot minuten, wat een schijtmazzel, zeg. Ik pleit voor 40 minuten voetballen per helft. Dan zijn wij sowieso de lachende kampioen.

Van Frenkie de Jong heb ik trouwens genoten. De klasse druipt er echt af en hij kan een man passeren. Dat is nodig in het moderne voetbal zodat je een man meer kunt creëren en meer kansen krijgt”, laat de balvirtuoos uit Amsterdam ten slotte weten.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Simpele bekerzege Ajax tegen Go Ahead Eagles