Lissabon wacht deze week een heuse rood/witte Ajax invasie

Het Portugese Lissabon wacht deze week een ware invasie van Ajax-supporters. Voor het Champions League duel van de Mokumse trots komende woensdag 7 november Benfica in de groepsfase van de Champions League waren 3210 kaarten beschikbaar gesteld en deze zijn allemaal afgenomen. De spelers en staf worden zodoende gesteund door een vol vak met fanatieke Ajax-supporters.

AFC Ajax, waardeert de steun van haar fans, en laat dat weten middels de informatiebrief die traditioneel voorafgaande aan een Europese duel van de Amsterdamse club wordt verstuurd aan haar eigen aanhang.

Hieronder leest u de informatie uit die brief:

Je hebt een kaart gekocht voor ons uitduel met Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 7 november om 20.00 uur (lokale tijd) in de Estádio da Luz in Lissabon. We willen je alvast bedanken dat je Ajax bij deze belangrijke wedstrijd steunt.

Bereikbaarheid Estádio da Luz

De Estádio da Luz is gelegen aan het Av. Eusébio da Silva Ferreira, 1500-313 Lisboa, Portugal. Het bezoekersvak ligt aan de Praça Cosme Damião.

Openbaar vervoer naar het stadion:

• Je kunt het stadion bereiken per blauwe metrolijn.
• Stap uit bij station ‘Colégio Militar / Luz’.
• Een OV dagkaart kost €6,30.
• Reistijd vanaf het centrum is ca. 10 minuten.

Op de wedstrijddag zal rond 17.30 uur (lokale tijd) een speciale non-stop metro worden vrijgemaakt voor Ajaxsupporters vanaf station Rossio richting het stadion van Benfica.

Toegangscontrole en omwisselprocedure

De scan- en omwisselprocedure wordt uitgevoerd door onze stewards en vindt plaats op de volgende momenten:

• Dinsdag 6 november voorafgaand aan de training van 18.30 uur tot 19.30 uur (lokale tijd) bij Estádio da Luz – Ingang 32.
• Woensdag 7 november van 10.00 uur tot 15.00 uur bij het Coliseu dos Recreios theater in het centrum van de stad, in nabijheid van diverse bars en restaurants.

Buiten de genoemde tijdstippen is het niet mogelijk om je kaarten op te halen.

Voor het omwisselen dien je je legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument) te kunnen tonen. Ook dien je jouw uitkaart, seizoenkaart of Club Card van de Supportersvereniging mee te nemen en te laten scannen. Vervolgens zal je ter plaatse een ticket ontvangen.

Let op: je aankoopbewijs is geen geldig bewijs en is geen vervanging van je uitkaart, seizoenkaart of Club Card van de Supportersvereniging. Kaarten die gekocht zijn met seizoenkaarten op bedrijfsnaam zijn niet geldig.

Het is niet mogelijk kaarten over te dragen. Kaarten zijn strikt persoonlijk. Daarnaast worden tickets eenmalig verstrekt. Bij verlies of diefstal kunnen wij geen vervangende kaart verstrekken en word je niet toegelaten tot het stadion.

Training

De training is op de avond voorafgaand aan de wedstrijd om 19.30 uur (lokale tijd) en vindt plaats in het stadion. Deze training is toegankelijk via ingang 32.

Stadionregels

De volgende regels zijn van toepassing:

• Blik en glaswerk mag niet mee naar binnen.
• Grote tassen (groter dan A4-formaat) zijn niet toegestaan. Laat deze achter in hotel, bus of auto.
• Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden. Het gebruik van alcohol in het stadion is eveneens niet toegestaan
• (Soft)Drugsgebruik en -bezit is verboden. Hiervoor wordt men aangehouden en zal men voor de rechter moeten verschijnen.
• Vlaggenstokken en bandieri -stokjes zijn toegestaan. Trommels en megafoons niet.
• Het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk is een strafbaar feit waarvoor men aangehouden en strafrechtelijk vervolgd kan worden. Men blijft maximaal 48 in hechtenis totdat men voor de rechter dient te verschijnen. De UEFA deelt daarnaast hoge straffen uit aan de clubs indien er vuurwerk wordt afgestoken. Daders riskeren een landelijk stadionverbod (in Nederland) van tenminste 18 maanden en een bijbehorende geldboete. Daarnaast wordt de boete die de UEFA aan de club oplegt verhaald op de dader(s).
• Een (landelijk) stadionverbod is ook van kracht indien een Nederlandse club een wedstrijd in het buitenland speelt. Overtreding van een stadionverbod leidt tot verlenging en een extra boete.
• Ajaxsupporters zullen na afloop van de wedstrijd enige tijd worden opgehouden in het bezoekersvak voordat je het stadion kunt verlaten.

Algemene zaken

• Het algemene alarmnummer in Portugal is 112.
• In Portugal is een Nederlandse ambassade aanwezig in Lissabon. Deze is gevestigd op het volgende adres: Avenida Infante Santo 43-5 1399-011 Lisboa. Het telefoonnummer is +351213914900.
• Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is ook het 24/7 Contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bereikbaar via +31 247 247 247 of via Twitter @247BZ.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons bellen via 0900 – 232 2529. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Houd het Twitteraccount @AjaxFancare en www.ajax.nl in de gaten voor eventueel last- minute informatie.

Wij wensen je alvast een goede reis en veel plezier bij Benfica – Ajax.

AFC Ajax

vrijetijdamsterdam.nl