Laatste training Ajax voor de klassieker Ajax tegen Feyenoord
De laatste training voor Ajax - Feyenoord. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Laatste training Ajax voor de klassieker Ajax tegen Feyenoord

Ajax heeft zaterdagochtend op Sportpark de Toekomst de laatste training in aanloop naar de klassieker afgewerkt. De training bestond uit twee delen. In eerste instantie werd op het hoofdveld, onder het toeziend oog van de eigen supporters een openbare training afgewerkt.

En, met enkele uitzonderingen daar gelaten bleef het echte keiharde kabaal zoals de laatste tijd bij wedstrijden op de tribunes fantastisch was om te aanschouwen, zaterdagmorgen voor een groot deel achterwege.

Of het te maken had met het tijdstip, de krachtsverhoudingen tussen beide clubs of een andere reden, durven wij niet te zeggen, maar we gaan er vanuit dat het echte ‘vuurwerk’ zondagmiddag vanaf de tribunes van de Johan Cruijff Arena zal komen.

Een mooie toevoeging is de AFCA brass band. Wel zou het mooi zijn als die ritmische drumklanken de volgende keer niet richting de ingang lopen maar hun plek innemen pal voor de fanatieke supporters op het speelveld. Het moet een mooie chemie met dito supporters taferelen opleveren.

Wat mooi was om te zien is dat er opvallend veel vaders waren die met hun jonge dochters op de nek kwamen aanwandelen. Zij stonden langs de lijn om de Ajax-spelers aan te moedigen. Het is geheel in de lijn met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, dat al een tijdje enorm in de lift zit. Geen ballet dansles met moeders op zaterdag maar met papa op de nek mee naar het voetbal. Nog geen drie jaar oud zijn ze soms en in plaats van een jurkje dragen ze bijna een compleet voetbaltenue. En waarom ook niet.

Laatste training Ajax voor de klassieker Ajax tegen Feyenoord
Laatste training voor Ajax – Feyenoord.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

En de jochies, die gaan natuurlijk ook nog steeds met vaders mee naar het voetbal, en vraag niet hoe, in sommige gevallen. Een jongetje van drie jaar oud brengt al zittend bij papa op de nek feilloos het zogenoemde ‘anti-kakkerlakken’ lied ten gehore. De vader kon zijn lol niet op en ook de mensen daar omheen kunnen amper hun lach inhouden.

Laatste training Ajax voor de klassieker Ajax tegen Feyenoord
Laatste training voor Ajax – Feyenoord. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Ajax stelt het zondagmiddag naar alle waarschijnlijkheid zonder de vaste doelman. Bij de training van Ajax was keeper Onana afwezig door opgelopen blessure averij in de wedstrijd tegen Benfica. Het is nog onduidelijk of de doelman morgen onder de lat staat en het is nog onbekend welke andere spelers morgen de strijd met aartsrivaal Feyenoord aan zullen gaan.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Voorbeschouwing: Ajax tegen Feyenoord

Laatste training voor klassieker gedeeltelijk open