Kogel door de kerk: 'definitief geen fans mee naar Chelsea'

De kogel is voor Ajax door de kerk. De club uit Amsterdam mag definitief geen uitsupporters meenemen naar Stamford Bridge. De clubleiding had beroep tegen de UEFA-straf aangetekend, echter is dit niet gehonoreerd.

Voorwaardelijke straf

Dat betekent dat de voorwaardelijke straf die de club kreeg opgelegd, naar aanleiding van de schermutselingen tijdens het uitduel vorig seizoen met Benfica in Lissabon, nu als definitieve sanctie is vastgesteld. De boetes die Ajax heeft opgelegd gekregen moeten ook voldaan worden.

Ajax kan goede zaken doen

De grootmachten uit Amsterdam en Londen beginnen trappen dinsdag om 21:00 uur af op Stamford Bridge. De ploeg uit Londen is koploper met zes punten uit drie gespeelde wedstrijden. Doordat Chelsea van Ajax won in Amsterdam staat Ajax op de tweede plek met hetzelfde aantal punten. Bij winst doet Ajax goede zaken.

Valencia tegen Lille

Op dezelfde avond gaan Valencia en Lille in het Estadio de Mestalla de strijd met elkaar aan. De ploegen is er alles aan gelegen om als winnaar van het veld te stappen. Valencia staat derde met vier punten, terwijl Lille laatste staat met slechts één punt. De wedstrijd die gespeeld wordt in kustplaats Valencia begint eveneens om 21:00 uur.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl