Heet avondje voor Peter Bosz
Peter Bosz kan wel een goed resultaat gebruiken.

Heet avondje voor Peter Bosz

Trainer Peter Bosz staat een heet avondje te wachten. De trainer neemt het vanavond met zijn Borussia Dortmund in Spanje op tegen Real Madrid.

Deelname Europa League

Bosz, die vorig seizoen nog als trainer van Ajax in de finale van de Europa League stond, strijd met de Duitse ploeg om een deelname ticket van datzelfde Europese toernooi waarmee hij met de Amsterdammers de eindstrijd haalde.

Derde in de poule

Bosch staat derde achter Real Madrid en koploper Tottenham Hotspurs. APOEL uit Cyprus staat vierde en heeft hetzelfde puntenaantal als Borussia Dortmund.

De Duitse Media

De Nederlandse coach van de Duitsers kreeg afgelopen week volgens diverse Duitse media het vertrouwen van de Duitse clubleiding. Diezelfde Duitse media zijn soms niet mals over de prestaties van Peter Bosz in Dortmund. Een goed resultaat in het Bernabeu stadion zal de coach ogenschijnlijk weer wat steviger in het zadel doen helpen. De wedstrijd tussen Real Madrid en Borussia Dortmund begint vanavond om 20:45 uur.

Over Ajax

Ajax heet officieel Amsterdamsche Football Club Ajax en werd een grote club in de gouden jaren ’70, toen de Europacup 1, drie keer op rij werd gewonnen en dus in Amsterdam mocht blijven. Aanvallend voetbal en veelvuldig balbezit speelden hierin een belangrijke rol. Jaren die volgden waren ook vaak succesvol en in 1995 won Ajax onder leiding van coach Louis van Gaal de Champions League. Via stadion De Meer en het historische Olympisch Stadion speelt Ajax sinds 1996 haar thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Puntverlies voor Ajax in spektakelstuk tegen FC Twente