Handgranaat en drie kruizen op supportershonk Ado Den haag

Bij het supportershome van de Haagse voetbalclub ADO is dinsdagochtend een handgranaat gevonden. Het explosief is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) verwijderd en onschadelijk gemaakt. De politie verricht onderzoek. De omgeving rond het supportershome is afgezet. Dat schrijft NU.nl.

Explosief aan de deur supportershome

In het bericht van nu.nl is verder te lezen dat een woordvoerder van de politie Haaglanden een bericht hierover bevestigt van Omroep West. Het explosief hing aan een deur van het supportershome, naast het stadion in de wijk Forepark in Den Haag. Op de deur van het supportershome waren drie rode kruizen geschilderd. De politie wil niet speculeren of er een verband bestaat tussen de kruizen en de handgranaat. “Wij houden alle opties open”, aldus een zegsman via nu.nl.

Beladen wedstrijd tussen ADO en Ajax

In aanloop naar de altijd beladen wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax in februari van dit jaar bekladde Den Haag supporters op meerdere plekken in Amsterdam borden, bouwwerken en muren.

Graffiti en verf gebruikt

Onder meer een Amsterdams café, diverse garagedeuren en verkeersborden werden door de ADO-fans met graffiti en verf onder handen genomen. Het resultaat van de bekladdingen werden met trots gedeeld op het Instagram-account awaydays_fcdh met de lichtelijk provocerende tekst “Tot zondag joe”.

Ajax fans demonstreerde op de dag van de wedstrijd

Ajax fans demonstreerde op de dag van de wedstrijd in Den Haag. De protestactie was georganiseerd tegen het besluit van Krikke om opnieuw geen fans uit Amsterdam toe te laten bij de uitwedstrijd tegen ADO.

Ajax speelt de beladen kwartfinale

Morgen staat voor Ajax de beladen kwarfinale confrontatie met Juventus op het programma. Supporters van Juventus onderhouden nauwe vriendschapsbanden met supporters van de Haagse voetbalclub.

vrijetijdamsterdam.nl

Video credits: YouTube / DenHaagTV