Ensing vanuit de Avonden: 'Op bokke met dat nep gras'
Ramon Ensing (rechts) in discussie met Ajacied Stuut van de 100 procent winkel, voor de Avonden!

Ensing vanuit de Avonden: ‘Op bokke met dat nep gras’

Ajax is in Venlo ternauwernood ontsnapt aan een absolute blamage. In Venlo ging de ploeg met de hakken over de sloot en won het door een benutte penalty van Tadic met 0-1. Het doelpunt viel twee minuten voor tijd. Onze Ajax analyticus, rokkenjager en blonde technicus Ramon Ensing keek vanuit zijn stamkroeg café De Avonden waar ze alle wedstrijden van Ajax live uitzenden, met een hoop Ajax supporters naar de wedstrijd en liet op eigen wijze zijn licht schijnen op de wedstrijd.

Opportunistisch begin VVV 

“VVV probeerde Ajax te verrassen door een opportunistisch begin. Dat duurde echter maar twee minuten waarna Ajax de baas op het veld werd. Niet met oogstrelend voetbal, maar toch. Na zeven minuten had Neres echt moeten scoren. Daarna was Ajax goed bezig en creëerde ze in het eerste kwartier meerdere mogelijkheden, waar echter geen honderd procent kansen uit voortkwamen. Dat was balen.”

Sparen dat wil ik nooit meer horen

“Ajax was beduidend beter en dat is logisch want er stond genoeg kwaliteit op het veld en het verschil met vorige week is dat er tegen Heracles teveel wisselingen waren. Nu niet, gewoon zoals het hoort bij een club als Ajax. We moeten toch verdomme kampioen worden of niet dan? Want echt dat gelul over sparen dat wil ik nooit meer horen. Die spelers hebben namelijk genoeg ervaring dus kunnen zich tijdens de wedstrijd op slimme wijze sparen en toch met de drie punten van het veld stappen.”

Wat een oelewapper die scheidsrechter

“Wat een oelewapper die scheidsrechter. De afgekeurde goal van VVV heb ik het dan over. Wat er gebeurde is standaard bij corners. Dan kun je overal wel voor fluiten. Deze komt hoe dan ook wel een paar keer voorbij bij Gijppie op tv.”

Vragen om problemen

“Nou tweede bedrijf was weer ouderwets klote. Ze hadden een instelling alsof ze dachten ‘t komt wel en dan vraag je gvd dus om problemen. En Van Beek moest er eerder inkomen dan Eiting. Daar snap ik echt geen fluit van. Je wil toch scoren of niet dan? Van Beek is nieuwe Dick Schoenaker box to box met scorend vermogen.”

Op bokke met dat nep gras

“Wie kunstgras ooit heeft verzonnen. Echt, tjonge, jonge jonge… Dat moet ik toch echt even kwijt. Ok beide partijen hebben hetzelfde veld maar internationaal ga je eraan dus op bokke met dat nep gras.”

Ensing vanuit de Avonden: 'Op bokke met dat nep gras'
Ramon Ensing in (de Avonden) ondanks alles blij met de punten, nu op naar woensdag!

Ajax tegen Kiev

“Die pingel was terecht. Blij dat ie benut werd hoor. We hebben in ieder geval de punten. En ok, laten we positief blijven want woensdag moeten we winnen van Kiev. Die supporters trouwens, die gaan woensdag een entrada lopen. Had je dat al gehoord? Lachen man. En ik kijk weer vanuit mijn stamcafé”, besluit Ramon Ensing met ietwat schorre stem vanuit eetcafé de Avonden gelegen aan de Middenweg in Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl