Column Stanley Mink: Blik op Ajax!
Foto: Jacques Kattenburg

Column Stanley Mink: Blik op Ajax!

Twee weken geleden kreeg ik commentaar op mijn bewering dat Kasper Dolberg de revelatie van dit seizoen bij Ajax is. Nu vind ik het helemaal niet erg om kritiek te krijgen maar als dit van een Feyenoorder komt, wordt het toch iets lastiger te verteren. Toch had hij niet helemaal ongelijk toen hij mij erop wees dat het juist die andere Deen was die de revelatie van dit seizoen is. Lasse Schöne speelt dit seizoen op de 6 en doet het echt geweldig. Natuurlijk mist hij nog wel eens een penalty maar dat is snel vergeten als je daarna op schitterende wijze de winnende tegen Utrecht afdrukt.

Het werd 0-1 tegen angstgegner FC Utrecht

Het werd 0-1 tegen ‘angstgegner’ FC Utrecht en dan is de busreis naar Amsterdam ineens veel te kort. De mannen hadden niet eens de tijd om hun blikje bier (en in het geval van Justin een AAtje) leeg te drinken. Het potje met vet kwam niet verder dan het tiende couplet en de technische staf had geen tijd om de wijn te laten ademen. Dan wordt het komend weekend toch een heel ander ritje als er in Kerkrade tegen Roda JC wordt gespeeld. Thuis werd het een gelijkspelletje dus de kans dat ook Roda JC als ‘angstgegner’ wordt gezien is groot.

De zoon van Patrick Kluivert en niet die over het paard getilde Canadees

De naam Justin is gevallen. Justin is in dit geval de zoon van Patrick Kluivert en niet die over het paard getilde Canadees. Justin maakte zijn debuut in het eerste van Ajax toen hij El-Ghazi tegen FC Utrecht verving. Justin is de nieuwe held van de supporters en de Nederlandse Sport Pers. Hij wordt nog niet geremd door tactische opdrachten en ook is hij nog niet ten prooi gevallen aan de mediatrainer. Justin is puur! Puur voetbal en enthousiasme met een lekkere dosis Amsterdamse bluf. Anwar El-Ghazi is (as we speak) verkocht aan het Franse Lille en speelde tegen FC Utrecht zijn laatste minuten in de Amsterdamse hoofdmacht.

  1. Hoewel Justin Kluivert het als basisspeler tegen Ado Den Haag helemaal niet slecht deed, heeft Ajax toch toegeslagen op de transfermarkt. David Neres is voor een slordige 15 miljoen vastgelegd. Jawel, 15 miljoen euro, maar dan heb je wel wat….Neres wordt in eigen land als de nieuwe Neymar gezien dus deze investering gaat in de toekomst weer de nodige centjes opleveren. Maar dat is pas over een paar jaar. Eerst gaan wij op de Nederlandse velden van deze jongen genieten. Omdat hij nu nog actief is op het  Zuid-Amerikaans kampioenschap Onder-20, zal hij de eerste weken nog niet voor Ajax spelen maar wij kunnen niet wachten.

Nog meer mutaties bij Ajax… Mitchel Dijks is verhuurd aan Norwich City zodat ook hij weer de nodige minuten kan maken. Wellicht kan hij volgend seizoen wel een basisplaats afdwingen bij Ajax. Dan nog even dit… Tim Krul maakt het seizoen af bij AZ. Voor Tim (en AZ) is dit natuurlijk geweldig maar Ajax heeft niet veel aan de sluitpost gehad. Nadat hij geheel gerevalideerd was, bleek Onana niet van plan om zijn plekje af te staan. Hopelijk krijgt Ajax de zorgkosten vergoed. Toch kan Krul aankomend weekend nog wel iets voor Ajax betekenen door “gewoon” de nul te houden. AZ speelt dan namelijk tegen PSV.

Nog even terug naar afgelopen weekend. Ajax won de wedstrijd tegen Ado Den Haag vrij simpel met 3-0 en Kasper Dolberg scoorde gelukkig weer eens. Dit was al een tijdje niet gebeurd en al leek het de Deense spits weinig te doen, het is toch lekker als blijkt dat je het nog kan. Ziyech en Schöne scoorden de andere goals. Peter Bosz ziet progressie en wie ben ik om dat te bestrijden. Ik durf het aan… als Ajax alles wint, zijn ‘we’ kampioen!

Sir Stan

Van de redactie

Stanley Mink (Sir Stan) is concept schrijver eventmarketing, accountmanager en schrijft op zijn eigen humoristische wijze columns voor Vrije Tijd Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Groningen – Ajax 

Debuut Justin Kluivert 

Ajax voert druk op Feyenoord op door 0-2 zege in Kerkrade

Vroeger was alles beter