Bosz maakt nieuwe uitglijder met Borussia Dortmund
Peter Bosz lijkt de zak te krijgen bij Dortmund.

Bosz maakt nieuwe uitglijder met Borussia Dortmund

Arme, arme, arme Peter Bosz toch. De Nederlandse trainer maakte zaterdag een nieuwe uitglijder met Borussia Dortmund. De trainer/coach die vorig seizoen na een vermeend conflict met Dennis Bergkamp vertrok bij Ajax heeft zaterdagmiddag ook niet weten te winnen van Werder Bremen.

Vijfde competitieverlies

Het is al het vijfde competitieverlies en de negende wedstrijd zonder zege voor de Duitsers. De laatste overwinning van Borussia dateert alweer van 30 september. Toen won Dortmund het uitduel met Augsburg met 2-1.

Onderspit delven

Bosz verloor woensdag met Dortmund ook al op bezoek bij Real Madrid. De Duitse ploeg kwamen na een 2-0 achterstand nog wel knap terug tot 2-2 maar moest uiteindelijk het onderspit delven toen Madrid tien minuten voor het einde de 3-2 wist te maken.

Ajax

Peter Bosz bereikte vorig seizoen met Ajax de Europa League finale. Die finale werd in Stockholm verloren van het Engelse Manchester United. Bosz begon zijn loopbaan bij AGOVV. Via een aantal ‘eerste divisie’ en Eredivisie clubs, Maccabi Tel Aviv en als laatste Ajax bereikte Bosz na zijn aanstelling bij Dortmund toch wel de echte voetbaltop.

De Bild

De grote Duitse krant Bild zinspeelde met een kop boven een artikel al met het vertrek van Peter Bosz. Boven het nieuwsbericht stond: ‘Bye-bye Peter Bosz?’. Dortmund heeft echter nog geen officiële mededeling gedaan omtrent de Nederlandse coach.

Update: Inmiddels is het bericht officieel bevestigd door Borussia Dortmund. Bosz moet dus weer op zoek naar een nieuwe club. Peter Stöger is nu aangesteld als de nieuwe trainer van Borussia. De Oostenrijker maakt het seizoen af. De 51-jarige Stöger werd vorige week nog ontslagen bij FC Köln.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws

Heet avondje voor Peter Bosz bij Dortmund