AMSTERDAM VERWELKOMT NA ORANJE OOSTENRIJK EN OEKRAÏNE
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam, 30 november 2019 – Vanavond is tijdens de EK-loting in Boekarest bekend geworden welke wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruijff ArenA tijdens EURO 2020. In Amsterdam worden in juni 2020 de drie groepswedstrijden van Poule C en een achtste finale gespeeld. Nederlands elftal supporters kunnen weer langzaam hun Oranje fan artikelen bij elkaar gaan zoeken.

Speelschema groepsfase bekend

Met de loting is het speelschema in de groepsfase van EURO 2020 bekend geworden. Er hebben tot nu toe 20 landen zich gekwalificeerd voor het EK in de zomer van 2020. In totaal kunnen 24 landen zich plaatsen. De overige vier landen spelen nog voor kwalificatie via play-offs in maart 2020. De volgende twintig landen zijn inmiddels gekwalificeerd: België, Nederland, Italië, Engeland, Wales, Finland, Frankrijk, Zwitserland, Polen, Duitsland, Oekraïne, Spanje, Tsjechië, Zweden, Oostenrijk, Denemarken, Turkije, Rusland, Kroatië en Portugal.

Oekraïne en Oostenrijk

Nederland zal het tijdens de groepswedstrijden moeten opnemen tegen Oekraïne en Oostenrijk. De laatste tegenstander uit pot 4 is bekend na de play-offs in maart 2020. Als Roemenië zich plaatst via play-offs komen zij automatisch in de groep met Oranje. Mochten zij zich niet plaatsen, dan zal de winnaar van de onderlinge duels tussen Kosovo, Georgie, Noord-Macedonie en Wit-Rusland in groep C komen.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Zogenaamde Oranjevakken

Met de plaatsing van Oranje heeft de KNVB tickets toegewezen gekregen voor de zogenaamde Oranjevakken. Alleen Oranje ClubCardhouders maken kans op deze tickets. Alle Oranje ClubCardhouders worden aanstaande dinsdag, 3 december, persoonlijk door de KNVB over de verkoopprocedure geïnformeerd. De verwachting is dat de vraag groter is dan het aantal beschikbare tickets. De tickets worden dan verloot middels een gewogen loting.

De volgende groepswedstrijden worden gespeeld in Johan Cruyff ArenA:

14 juni: Nederland – Oekraïne

18 juni: Nederland – Oostenrijk

22 juni: Nederland – Roemenië / play-offs D

27 juni: 1/8 finale 2e groep A – 2e groep B

“Het toernooi komt nu echt dichtbij. Door de plaatsing van Nederland is het extra groot feest in Nederland, zeker met de drie thuiswedstrijden die nu op de planning staan. Het gaat een uniek evenement worden waarbij we heel Nederland willen betrekken. Het is echt een toernooi voor en met iedereen. We zijn bezig met een geweldig feestelijk, veilig en inclusief programma, waarmee we hopen het publiek te enthousiasmeren om samen het EK te kijken en het toernooi te vieren”, aldus Gijs de Jong, toernooidirecteur EURO 2020 Amsterdam.

In Amsterdam wordt tijdens het EK diverse activiteiten georganiseerd om te zorgen voor een unieke voetbalbeleving. Op een deel van het Museumplein wordt een football village ingericht. In het dorp kunnen voetbalfans, Amsterdammers en toeristen samen genieten van de wedstrijden en van allerlei sportieve, culturele en muzikale activiteiten. De vier wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld worden op grote schermen vertoond in het Olympisch Stadion, waar ruimte is voor 30.000 fans.

Zestigjarig jubileum

Vanwege het zestigjarig jubileum van het Europees kampioenschap in 2020, heeft de UEFA gekozen voor een bijzondere opzet: een evenement dat in maar liefst twaalf verschillende landen wordt gehouden. De 24 gekwalificeerde landen spelen in maar liefst twaalf verschillende Europese steden. De speelsteden van EURO 2020 zijn Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boedapest, Boekarest, Dublin, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome en St. Petersburg. De openingswedstrijd wordt op 12 juni in Rome gespeeld en de halve finales op 7 en 8 juli in Londen, net als de finale op 12 juli.

De UEFA kreeg vanuit heel Europa ruim 19 miljoen aanvragen binnen voor kaarten, waarbij er voor Londen, München en Amsterdam de meeste kaarten werden aangevraagd. Er zijn in totaal 3 miljoen kaarten beschikbaar gesteld voor 51 wedstrijden die verspreid in twaalf Europese landen worden gespeeld.

Een laatste verkoopfase vindt plaats in april 2020 nadat de laatste vier teams zich hebben gekwalificeerd voor UEFA EURO 2020 voor de fans van die landen. De afloop van de Europese kwalificatie play-offs vindt plaats tussen 26 en 31 maart 2020.

Meer informatie is te vinden via www.euro2020.com.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl