Ajax zwaar teleurgesteld over besluit van gemeente Den Haag
Foto: Jelle van Schaick

Ajax zwaar teleurgesteld over besluit van gemeente Den Haag

Ajax is zwaar teleurgesteld in de door de gemeente Den Haag genomen beslissing om ook dit seizoen geen uit supporters toe te laten bij duels tussen Ajax en ADO Den Haag. Dat besluit heeft Ajax dinsdagmiddag via de media moeten vernemen. Het standpunt van burgemeester Krikke is later per mail alsnog vanuit de gemeente Den Haag toegestuurd. Dat schrijft de Amsterdamse voetbalclub dinsdag op haar website.

Ajax stelt dat na de bekerwedstrijd tegen Scheveningen in september 2017 zijn op initiatief van Ajax en onder regie van de KNVB gesprekken opgestart tussen de KNVB, beide clubs en politie-eenheden, de adviseurs openbare orde en veiligheid van beide gemeenten en supportersverenigingen uit Amsterdam en Den Haag. En, dat die overleggen hadden geleid tot een breed plan van aanpak.

Ajax geeft aan niet alleen teleurgesteld in maar ook verbaasd te zijn over de uitspraken van de burgemeester en het verwondert Ajax tevens dat een stad als Den Haag ‘bovenmatige politie inzet’ nodig zegt te hebben om 4 bussen Ajax-supporters te ontvangen in een stadion dat bij de opening werd aangeprezen als het meest veilige van Nederland.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: NS test snellere Intercity Groningen – Zwolle – Randstad

Fantastisch om te zien dat zoveel fans afreizen om ons te supporten