De Ajax-spelers bedanken het uitvak. Foto: Rob van Vliet

AJAX VOERT DRUK OP FEYENOORD OP DOOR 0-2 ZEGE IN KERKRADE

Ajax heeft zondagmiddag voor ruim 17 duizend toeschouwers in Kerkrade met 0-2 gewonnen van Roda JC. Door de zege verstevigt de ploeg van Ajax-trainer Peter Bosz de tweede plek op de ranglijst en voert het de druk op met koploper Feyenoord.

Na een gezapige eerste helft zorgde Ajax-aanvoerder Davy Klaassen na goed voorbereidend werk van Kasper Dolberg, in de 53e minuut, met een droog en laag schot in de korte hoek voor het eerste doelpunt, 0-1. Dit betekende voor de Hilversummer zijn tiende treffer van de competitie.

In de eerste helft zorgden met name de Ajax-supporters voor vuurwerk. Foto: Rob van Vliet

Daarna was Ajax de betere ploeg en was het een levendigere wedstrijd dan voor de rust. Younes raakte met een schot de onderkant van de lat en er waren enkele kansen voor Roda JC.

Na een spannende slotfase zorgde Younes in de blessuretijd met zijn eerste doelpunt voor de 0-2.

Gejuich na het tweede doelpunt. Foto: Rob van Vliet

Door de zege voert Ajax de druk op koploper Feyenoord op. Feyenoord staat eerste met 51 punten uit 20 wedstrijden. Ajax volgt als nummer 2 met 49 punten uit 21 gespeelde wedstrijden. Feyenoord speelt vanmiddag in Enschede de uitwedstrijd tegen FC Twente. PSV staat derde met 46 punten uit 21 wedstrijden.

Opstelling AJAX

Onana, Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven, Klaassen, Schöne, Ziyech (v.d. Beek/81), Kluivert (Nouri/67), Dolberg en Younes.

Opstelling Roda JC

v. Leer, Milec (Raykov/86), Ananou, Kum, v. Peppen, El Makrini, Ajagun, v. Hyfte, Rosheuvel (v. Velzen/73), Schahin (Papazoglou/59), Paulissen.

Arbiter

De heer Makkelie

Vrije Tijd Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

Vergeet u aub geen kijkje te nemen op onze pagina sport

Column Stanley MInk blik op Ajax

Ajax held Piet Keizer overleden

Apollo afgedroogd door Rotterdam

Verlies voor Ascrum in de Ereklasse