Ajax vernedert Feyenoord in klassieker: 4-0
Foto: Rob van Vliet

Ajax heeft zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA geen spaan heel gelaten van Feyenoord. In Amsterdam gingen de Rotterdammers met 4-0 door de gehaktmolen. De Rotterdamse ploeg van coach Jaap Stam, verliet met de staart tussen de benen het voetbalstadion in Amsterdam Zuidoost. De 4-0 eindstand was bij de rust al bereikt.

Historie in de Johan Cruijff ArenA

In welgeteld 188 klassiekers die de Nederlandse voetbalhistorie rijk is, was het nog nooit voorgekomen dat beide ploegen met een 4-0 tussenstand na 45 minuten voetballen, de kleedkamers hadden opgezocht. Donny van de Beek zorgde na eerdere treffers van Ziyech, Tagliafico en Neres voor de historische goal die met koeienletters de geschiedenisboeken van menig Ajax-fan in zal gaan.

Openingstreffer van Ziyech

Ajax vedette Hakim Ziyech zorgde er al na drie minuten voor dat het thuispubliek voor de eerste keer kon juichen. De in Marokko geboren sterspeler schoot na een aanval over links, tegen Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer aan, waarna de bal uiteindelijk over de doellijn heen rolde.

Wervelend Ajax en goal Tagliafico

Ajax bleef wervelen in de openingsfase. Dit resulteerde na 7 minuten spelen al in de tweede Amsterdamse goal. Nicolás Tagliafico stoomde op en verscheen in de zestien van Feyenoord, waar hij bediend werd door David Neres. Tagliafico tikte de bal via Vermeer binnen.

De stift van Neres

Ondertussen veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax was veel te sterk voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. In de 37e minuut zorgde David Neres voor de derde goal. De Braziliaanse speler verschalkte na een assist van Dusan Tadic de Feyenoord-doelman met een mooie stift.

Van de Beek zorgt voor historische treffer

Enkele minuten later zorgde Donny van de Beek voor de 4-0. De middenvelder zag de inzet van Quincy Promes gered worden en verzilverde de rebound van Sergiño Dest met zijn hoofd.

Bravoure zonder resultaat

Na de pauze bleef Ajax met bravoure op zoek naar meer doelpunten. Een afstandsschot van Ziyech werd gepareerd door Kenneth Vermeer en Neres schoot een andere kans over. Feyenoord probeerde het wel maar het ontbeerde de Rotterdammers aan klasse en venijn.

Langzaam ging het vuur uit de wedstrijd

Naarmate de speeltijd verstreek ging het echte vuur uit de wedstrijd en bleef er 4-0 in Ajax voordeel op het scorebord staan.

Geschreven door:

Ajax vernedert Feyenoord in klassieker: 4-0

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Ajax – Feyenoord: de 5 mooiste goals

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam