Ajax verliest bij Liverpool na inschattingsfout Onana
Onana heeft het nakijken... Foto credits: © Orange Pictures / David Rawcliffe

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd met een zege van Anfield Road te stappen. Door een foute inschatting van doelman André Onana stapte de ploeg met een 1-0 nederlaag van het veld in Liverpool. Na een gelijkspel van FC Midtjylland tegen Atalanta (1-1) zal Ajax woensdag 9 december van de Italianen moeten winnen om de achtste finale te bereiken. Liverpool is als enige in Groep D verzekerd van de volgende ronde.

Notabene de altijd zo goed spelende keeper van Ajax stond na een uur spelen aan de basis van de enige goal van de wedstrijd. De Kameroense sluitpost schatte een voorzet van Neco Williams verkeerd in, dacht dat de bal over de achterlijn zou gaan, maar zag Curtis Jones de bal uiteindelijk simpel binnenschieten.

In een echte wedstrijd op het allerhoogste niveau was Liverpool het dichtst bij de openingstreffer. De binnenkant paal stond een goal echter in de weg na een hard geschoten afstandsschot van Jones. Davy Klaassen kreeg in die eerste helft een kans maar zag zijn kopbal naast gaan. Een hard schot van Noussair Mazraoui werd door Liverpools derde doelman Caoimhin Kelleher tot corner verwerkt.

Na de rust ontstond een boeiend schouwspel met een wedstrijd die op hoog tempo op en neer ging. Klaassen werd een keer in stelling gebracht door David Neres maar zag zijn kopbal naast de goal belanden. Liverpool-speler Williams zag in zijn medespeler Mo Salah een ‘sta in de weg’ toen hij een vrije schietkans kreeg. Mazraoui was namens Ajax in de buurt van de openingsgoal, waarna Neres uit de rebound tegen de paal schoot.

Nadat Onana onder een voorzet was doorgelopen wat resulteerde in de 0-1 achterstand, ging Perr Schuurs nog bijna in de fout. Een zwakke terugspeelbal van de verdediger werd gelukkig door Onana van de grond geplukt zodat Salah het buitenkansje niet kon afstraffen. Ajax ging in de laatste fase alles of niets spelen. Dit resulteerde vlak voor tijd in een enorme kans voor de ingevallen Huntelaar. Zijn kopbal werd echter tegengehouden door Liverpool-doelman Caomhin Kelleher.

Zo komt het voor de ploeg van Erik ten Hag op de laatste speelronde aan. Het duel tegen Atalanta in de Johan Cruijff ArenA start woensdag 9 december om 18:55 uur.

Geschreven door:

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl