Ajax tegen Benfica: Wat schreven de kranten?

Zoals gebruikelijk namen we een kijkje in de diverse (online) kranten om te kijken wat de specialisten schreven over de in 1-1 geëindigde wedstrijd van Benfica tegen Ajax voor de CL in Lissabon.

De Telegraaf opent direct mooi met: ‘Amsterdammers op koers voor knock-outfase CL’ en is er te lezen ‘Ajax blijft overeind bij Benfica’. De krant geeft onder meer aan dat Ajax dichtbij de volgende ronde in de Champions League is en het ongelukkige moment met keeper Onana wordt uiteraard uitgelicht. Daarentegen wordt de blunder gepareerd met een prachtige redding in de laatste minuut van de wedstrijd. “In de slotfase wilde het voor beide teams aanvallend niet echt meer lukken. Onana moest alleen in de 94e minuut nog fantastisch redden. Een vrije schietkans in de zestien werd geweldig gepareerd door de sluitpost en maakte daarmee zijn misser bij de 1-0 meer dan goed”, aldus de Telegraaf.

“Zelfs als het spel van Ajax ondermaats is, kan elk moment een sprankje magie ontstaan (1-1). Alsof andere mannen waren opgetrommeld die zich voor één keer mochten hullen in een voetbalshirt, zo onherkenbaar rommelde Ajax een helft lang in het stemmige zwartgrijs van Europese uitduels. Na rust volgde herstel. Alsof de echte Ajacieden allemaal tegelijk waren ingevallen”, aldus Willem Vissers in het begin van zijn leuk geschreven artikel voor de Volkskrant.

Bij het NRC hebben we het deeltje eruit geplukt met wat ze de Horrorshow noemen. “Onana hield Ajax in een vruchteloze eerste helft op de been, tot ook zijn horrorshow begon. Een balletje achter het standbeen was de inleiding, afgejaagd door Jonas punterde hij in paniek de bal nog net over de zijlijn. Toen kwam het: verre inworp Benfica, Onana steeg op voor een vlucht in het luchtledige, de bal zeilde over een clustertje spelers heen. Daarachter stond Jonas: 1-0”, schrijft Bart Hinke namens nrc.nl.

De koptitel bij het Parool geeft een hoop weer: Ajax kan de achtste finales ruiken na moeilijk gelijkspel.

En het AD kopt met ‘Ajax pakt punt bij Benfica en zet grote stap richting CL-overwintering’

“Ajax heeft een reuzenstap gezet op weg naar overwintering in de Champions League. In Lissabon sloeg het een aanval van Benfica af: 1-1. Uit tegen AEK Athene kan Ajax over drie weken de tweede ronde definitief veilig stellen”, is te lezen in de eerste alinea van het AD.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Eindhoven kijkt uit naar kraker Ajax tegen PSV en Vrije Tijd Amsterdam wordt digitaal erfgoed

Link naar het artikel van het AD

Link naar het artikel van het Parool

Link naar het artikel van de Volkskrant

Link naar het artikel van het NRC