Ajax.nl: ‘Steun Ajax richting Feyenoord’

De laatste training van Ajax 1 in voorbereiding op Ajax – Feyenoord is zaterdag 20 januari deels open voor supporters. Deze training begint om 10:30 uur op het hoofdveld van de Toekomst. Dat heeft AFC Ajax via een officieel bericht op haar eigen website kenbaar gemaakt.

Rond 11:15 uur verhuist het team van de nieuwe trainer Erik ten Hag naar het vaste trainingsveld om achter gesloten deuren verder te trainen. Op het hoofdveld begint vervolgens om 12:15 uur de wedstrijd Ajax onder 17 tegen Sparta onder 17. Iedereen is welkom om ons jeugdelftal te steunen. Aldus Ajax over de training en de steun voor het jeugdelftal.

Geen vuurwerk

Ajax attendeert de fans erop dat er tijdens de laatste training volgens de KNVB regels geen vuurwerk afgestoken mag worden. De club geeft aan dat er op gecontroleerd en eventueel op bestraft gaat worden.

Zwarthandel

Ajax heeft recent enkele honderden tickets geblokkeerd vanwege zwarthandel, zo meldt de vereniging op haar website. Onder de kaarten die geblokkeerd zijn, zijn ook zo’n 200 kaarten voor Ajax – Feyenoord.

De club monitort de verkoop via kanalen als Marktplaats, Viagogo en Ticketswap. Verkoop via die kanalen is namelijk in strijd met de voorwaarden van de KNVB. De verkoper riskeert een landelijk stadionverbod en een geldboete van €450. De koper loopt dus het risico dat hij of zij het stadion niet binnen komt.

De seizoenkaarten van de aanbieders zijn geblokkeerd. De geblokkeerde kaarten komen niet in de verkoop, wat zal betekenen dat er een aantal stoelen leeg zal blijven.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

Ajax stelt Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman op non-actief