Ajax lijdt duur punten verlies in Alkmaar
Foto: Rob van Vliet

Ajax lijdt duur punten verlies in Alkmaar

Ajax heeft in de titelstrijd met PSV duur puntverlies geleden. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag verloor in Alkmaar met 1-0. Doordat PSV eerder op de dag met 0-1 wist te winnen in Venlo is de achterstand tussen beide ploegen vijf punten.

De Amsterdamse ploeg kreeg na ongeveer twintig minuten spelen een tegenvaller te verwerken. Ziyech moest toen het veld verlaten wanwege een blessure aan zijn kuit en werd vervangen door Kasper Dolberg. De thuisploeg had het betere van het spel, maar scoorde niet vanwege reddingen van Ajax doelman Onana. Laatst genoemde kon tien minuten voor de rust niet voorkomen dat de Alkmaarders na een corner op 1-0 voorsprong wisten te komen.

In de tweede helft probeerde Ajax het wel maar lukte het niet. Dat kwam mede door goed keeperswerk van AZ-doelman Marco Bizo, die voorkwam dat Huntelaar en Mazroui met mooie pogingen voor een doelpunt wisten te zorgen.

Zodoende blijft Ajax op vijf punten achterstand van PSV op de tweede plek staan. Zondag 31 maart staat het topduel tussen Ajax en PSV in de JC Arena op het porgramma.

vrijetijdamsterdam.nl