Ajax legt druk bij Feyenoord na benauwde zege in Arnhem
Ajax bedankt de supporters. Foto: Rob van Vliet

Ajax legt druk bij Feyenoord na benauwde zege in Arnhem

Ajax heeft in Arnhem een belangrijke overwinning geboekt in de spannende strijd om de titel in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz won voor ruim twintig duizend toeschouwers onder leiding van arbiter Kevin Blom met 0-1.

Ajax legt druk bij Feyenoord na benauwde zege in Arnhem
Stadion Geldredome. Foto: Rob van Vliet

Davy Klaassen zorgde in de eerste helft, waar Ajax het betere van het spel had, na 26 minuten met een schuiver voor de openingstreffer. Ajacied Viergever was ook dicht bij een doelpunt maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten.

De tweede helft was een stuk spannender dan de eerste en beide ploegen oogden meer in balans.  Klaassen kreeg in de 77e minuut de kans om Ajax naar 0-2 te schieten maar faalde oog in oog met Vitesse keeper Room vanaf elf meter. De strafschop werd veroorzaakt door een overtreding van Foor op Ziyech.

Ajax-aanvoerder Klaassen faalde vanaf elf meter.
Foto: Jeroen ten Dolle

Hierna volgde over en weer mogelijkheden maar uiteindelijk wist Ajax de zege over de streep trekken. Voor de Amsterdammers betekende de winst in Arnhem alweer de 6e competitieoverwinning op rij. Ajax-keeper Onana hield voor de zestiende keer, inclusief de Europese wedstrijden, de nul voor Ajax.

De spelers bedanken de Ajax-supporters.
Foto: Jeroen ten Dolle

Door de overwinning heeft Ajax de druk weer bij koploper Feyenoord gelegd. De Rotterdammers spelen vanmiddag om 16:45 uur de uitwedstrijd tegen Den Haag.

Opstelling Ajax:

Onana, Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever, Klaassen, Schöne, Ziyech (v.d. Beek ’84), Traoré (Kluivert ’66), Dolberg (Cassiera ’89), Younes

Geel: Viergever, Kluivert

Opstelling Vitesse:

Room, Diks, Kasjia, Miazga, Faye (Büttner ‘83), Nakamba (Ali ’84), Nathan, Baker, Rashica, v. Wolfswinkel, Tighadouini (Floor ’74)

Geel: Diks, Miazga

Gerelateerd nieuws:

ADO een eitje

Top-5 kroegen Ajax tegen Feyenoord

Voorbeschouwing Ajax tegen Feyenoord

Ajax is Feyenoord de baas in de klassieker

Informatie laatste training voor Ajax Feyenoord

Weer geen uit supporters tijdens klassieker Ajax tegen Feyenoord aanwezig

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam