Ajax buigt 0-1 achterstand tegen NAC om naar 3-1 zege
Ajax tegen NAC. Foto: Rob van Vliet

Ajax buigt 0-1 achterstand tegen NAC om naar 3-1 zege

Ajax heeft zondag in de Eredivisie gewonnen van tegenstander NAC Breda. In het ‘Johan Cruijff’ stadion boog de ploeg van Erik ten Hag een 0-1 achterstand om naar een 3-1 overwinning. Mede door de zege op de Brabanders blijft de achterstand op koploper PSV zeven punten.

NAC-speler Ambrose opende voor bijna 52.000 toeschouwers in Amsterdam de score. Hij liet met een poeier Ajax-keeper Onana kansloos. De Amsterdamse ploeg voerde hierna de druk op en nadat Huntelaar een kans had gemist kopte Van de Beek raak uit een voorzet van Justin Kluivert.

Ajax buigt 0-1 achterstand tegen NAC om naar 3-1 zege
Ajax speelde vanmiddag voor bijna 52.000 toeschouwers. Foto: Rob van Vliet

Ajax bleef hierna pressie spelen en nadat de Braziliaanse Ajax-speler Neres zich behendig langs enkele NAC-verdedigers had ‘gepingeld’ haalde de aanvaller doeltreffend uit vanaf de rand van het zestien meter gebied.

Gebeten hond Ziyech scoort uit vrije trap

Na rust nam het team uit Breda meer initiatief, speelde Ajax moeizaam, maar wisten de Brabanders geen doelpunt te maken. Ziyech scoorde wel. De laatste tijd fel bekritiseerde middenvelder schoot ver in de blessuretijd raak uit een vrije trap. Bij NAC werd Meijders nog naar de kleedkamer gestuurd met twee gele prenten.

Woensdag wacht voor de Amsterdamse formatie de uitwedstrijd tegen Roda JC. Die wedstrijd begint om 20:45 uur. Mathijs de Ligt is voor dat duel geschorst en zal dus thuis moeten blijven.

Uitvak in Kerkrade uitverkocht

Ajax wordt in Limburg door 1000 supporters vanuit het uitvak gesteund. De wedstrijd is voor Ajax-aanhangers volledig uitverkocht. Tot nu toe is het uitvak tijdens elke Ajax-wedstrijd dit seizoen volledig uitverkocht.

Ajax buigt 0-1 achterstand tegen NAC om naar 3-1 zege
Foto van het uitvak tijdens Roda tegen Ajax tijdens seizoen 2016/2017. Foto: Rob van Vliet

vrijetijdamsterdam.nl