Ajax boekt grote overwinning tegen Heerenveen

Ajax won zondagmiddag met 5-1 van Heerenveen. Foto: Rob van Vliet

Ajax heeft zondagmiddag onder het toeziend oog van ruim 51.000 toeschouwers een grote overwinning geboekt tegen Heerenveen. De ploeg van trainer Peter Bosz versloeg de Friezen in de Amsterdam Arena met 5-1. Door de overwinning blijft de Amsterdamse ploeg nog steeds in het spoor van koploper Feyenoord. De Rotterdammers staan met nog drie wedstrijden te spelen bovenaan met één punt meer en een beter doelsaldo dan Ajax.

De Friezen kwamen na acht minuten spelen in Amsterdam nog wel op voorsprong door Ghoochannejhad die na aangeven van Larsson voor de openingstreffer van de wedstrijd zorgde. Die voorsprong werd door Heerenveen tot de 24e minuut vastgehouden. Toen kopte Sánchez via Viergever de gelijkmaker binnen. Niet veel later was De Ligt op aangeven van Dolberg en Klaassen verantwoordelijk voor de 2-1 en vlak voor de rust zorgde Ajax-aanvoerder Klaassen voor de 3-1.

Na de rust leek Ajax zich wat in te houden en desondanks scoorde de Amsterdammers nog wel twee keer. Dolberg in de 68e minuut door een penalty en de Braziliaanse miljoenenaankoop Neres tekende in de 83e minuut voor de 5-1.

Ajax blijft door de overwinning in de Eredivisie de naaste belager van Feyenoord dat op de eerste plek staat met één punt voorsprong op Ajax.