“TIW-Survivors bestaat al vele jaren. De voorlopers zijn al in de jaren 20 van de 20e eeuw opgericht. De huidige vereniging stamt uit 1988 toen TIW en Survivors fuseerden. In 2016 is ook Vatos Amsterdam in de verenging opgegaan”, aldus TIW-Survivors voorzitter Gregor Rossen! VTA Sport ging op zoek naar het verhaal achter de honk- en softbalvereniging die is gelegen aan de Sportlaan 9 in Diemen.
Voorzitter Gregor Rossen (op linksachter) met één van 'zijn'jeugdteams!

“TIW-Survivors bestaat al vele jaren. De voorlopers zijn al in de jaren 20 van de 20e eeuw opgericht. De huidige vereniging stamt uit 1988 toen TIW en Survivors fuseerden. In 2016 is ook Vatos Amsterdam in de verenging opgegaan”, aldus TIW-Survivors voorzitter Gregor Rossen! VTA Sport ging op zoek naar het verhaal achter de honk- en softbalvereniging die is gelegen aan de Sportlaan 9 in Diemen.

Waar staat TIW-Survivors als club voor?

“TIW-Survivors staat voor sportief honk- en softballen voor alle leeftijden.”

Wat is uw rol bij de club?

“Ik ben speler, coach en voorzitter.”

Hoeveel teams zijn er? Hoe hebben deze teams vorig seizoen gepresteerd?

“Er zijn tien teams. Alle teams hebben een leuk seizoen gehad al is er helaas geen team kampioen geworden.”

De jeugd mag weer trainen! Zijn jullie er klaar voor?

“Jazeker, we zijn alweer begonnen. De spelers konden niet wachten om weer het veld op te gaan.”

Kunt u iets vertellen over het sportpark waar de thuiswedstrijden worden gespeeld?

“We spelen op het sportpark in Diemen. Dat is al jaren de vaste stek voor onze verenging en een plek waar veel lief en leed is gedeeld over de jaren.”

Hoe gaat het bij TIW-Survivors met de vrijwilligers?

“Wij zijn een vereniging met een lange historie en kunnen dan ook op een heel leger van vrijwilligers rekenen. Zo is er elke maandag de terreincommissie die allerhande klusjes oppakt. We hebben iemand die de kantine draaiende houdt en er staan coaches en trainers voor alle teams klaar. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom en zou het nog gezelliger maken!”

Worden er naast honk- en softbal nog andere activiteiten georganiseerd?

“We zijn actief met clinics op basischolen, huisvesten de schoolsportdagen in Diemen, hebben de afgelopen jaren meegedaan aan de koningspelen en zijn steevast te vinden op het Loswalfestival. In de winter wordt er geklaverjast om de tijd tot het nieuwe seizoen korter te laten lijken.”

Hoe gaat het in uw ogen met de Honkbal- en Softbalsport in Nederland?

“Dat lijkt langzaam de goede kant op te gaan. Het zijn kleine en enorm leuke sporten die een aantal jaren gekrompen zijn, nu lijkt de sport weer langzaam te groeien.”

Kunt u het ‘Beeball’ voor de jonkies eens toelichten?

“Dat is voor de allerjongste jeugd tot een jaar of negen in losse spelvorm slaan, gooien en rennen. Wat wil een kind nog meer? Het gaat heel goed met onze ‘beeballers’ en hebben nu twee teams!”

Wie is het boegbeeld van de vereniging?

“Het boegbeeld is zonder meer Willem Schreuders. Al jaren lid en actief binnen de vereniging nu vooral als klusjesman. Ons jeugdtoernooi is ook naar hem vernoemd.”

Hoe kijkt TIW-Survivors naar de toekomst?

“We kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Het gaat erg goed bij onze jeugdteams, en de jeugd heeft de toekomst. Wel is het zo dat de gemeente Diemen voornemens is om ons te verplaatsen naar een andere locatie. Er is echter nog geen locatie gevonden die voldoet, dus we wachten af wat er gebeurd.”

Waar kijkt de vereniging het meeste naar uit als straks de corona crisis achter de rug is?

“Lekker in de wei staan, de wind in de rug, zon in het gezicht. Af en toe slaan, stelen, duiken, stoten, hollen en smijten.”

Nog iets toe te voegen?

“Wist je dat de high five uit het honkbal komt?”

VTA Sport bedankt TIW-Survivors voorzitter Gregor Rossen voor zijn tijd en antwoorden. We wensen TIW-Survivors een gezonde, sportieve, gezellige en stabiele toekomst toe!

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: HC AthenA: “De Toffe Peer krijgen vrijwilligers na een bijzondere inspanning”