Sportnieuws in Amsterdam

Sportnieuws in Amsterdam
US vs University of Cincinnati. Foto: John van Geenen van johnspictures.nl

Sportnieuws in Amsterdam

We beginnen met prachtig sportnieuws uit Amsterdam Oost. Het eerste damesteam van volleybalclub US Amsterdam komt aankomend seizoen hoogstwaarschijnlijk uit op het hoogste podium.

“De Algemene Ledenvergadering van US Amsterdam was afgelopen donderdag 14 juni, gisteren dus, bijeen. Van de eerder aangekondigde gebruikelijke punten op de agenda werd afgeweken. Omdat US van de Nevobo het verzoek had gekregen of de club een verzoek wilde indienen voor licentieaanvraag voor de Eredivisie dames.

Dit omdat aan VC Weert geen licentie meer werd verstrekt en OBEG Donitas had afgezien van promotie. Nu was het de beurt aan US om na te denken over de stap omhoog.

US is al een aantal jaren bezig met de voorbereiding voor deze stap omhoog, met het verzoek van de Nevobo nu kwam het hele proces in een stroomversnelling. Maar het is tevens de kans om door te pakken, de kans om er voor te gaan en daarom heeft US ‘ja‘ gezegd tegen de Nevobo.

Er diende echter nog wel veel werk verzet te worden om een goede aanvraag in te dienen, maar dit kon uiteraard niet gedaan worden zonder toelichting op en goedkeuring van de van de Algemene Ledenvergadering. Daarom werd de agenda gisteravond aangepast met inbreng van het plan voor de Eredivisie en de stemming daarover.

De uitkomst van de stemming was positief, ongeveer driekwart van de aanwezigen was voor de aanvraag en keurde het plan dus goed. Het dossier wordt nu naar de Nevobo gestuurd en zij moeten het beoordelen. Eigenlijk verwacht iedereen bij US dat de Nevobo akkoord zal gegeven en de Eredivisielicentie aan de club zal worden verstrekt. Als US dienaangaande met een persverklaring komt, berichten we dit uiteraard”, aldus de bron, vizieropvolleybal.nl.

De dames 1 kwamen de afgelopen week voor de laatste keer in actie. In de Pijp won het Amsterdamse team de internationale wedstrijd tegen de dames van de University of Cincinnati met 3-2. Fotograaf John van Geenen maakte foto’s van het duel.

“Voetbalster Desiree van Lunteren begint aan haar eerste buitenlandse avontuur. De international van Oranje verhuist van Ajax naar de Duitse club SC Freiburg. Met dank aan een persoonlijke sponsor, OrangeGas, die haar doorlopende contract in Amsterdam heeft afgekocht voor een onbekend bedrag”, schrijft de Telegraaf maandag.

Frenkie de Jong kan niet beloven dat hij aankomend seizoen het rood witte shirt van Ajax draagt. AT5 sprak de talentvolle voetballer op De Toekomst.

“De Nationale Beachhandbal selectie U18 heeft in Valencia op het Arena 100 toernooi goede zaken gedaan! Zij zijn als 3e geëindigd op een sterk bezet senioren toernooi. De 1e plaats was voor de huidige Europees kampioen en de 2e plaats voor de Spaanse kampioen. Het was een goede oefening voor het EK dat over twee weken zal worden gespeeld in Montenegro! Goed gedaan Zoë, Nyah en Marit!”, is te lezen op de facebook pagina van VOC Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl