Olympisch Stadion maakt zich langzaam op voor tiende Rollatorloop
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Op woensdag 4 september 2019 vindt de tiende editie plaats van de Landelijke Rollatorloop in het Olympisch Stadion. Reden voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam om met de organisatie vooruit te blikken op dit gezellige en sportieve evenement.

Door wie wordt de rollatorloop georganiseerd?

Buurtzorg Nederland in samenwerking met het Olympisch Stadion

Zou je de rollatorloop eens kunnen introduceren aan de mensen thuis?

De Nationale Rollatorloop is een jaarlijks evenement in het Olympisch Stadion waar iedereen met een rollator aan mee kan doen. Iedereen weet dat bewegen goed is voor de gezondheid.

Als het bewegen echter wat minder vanzelfsprekend gaat, is het fijn wanneer je elkaar een beetje op kunt peppen toch in actie te komen. Je kunt je op de dag zelf nog komen en inschrijven voor de 400, 1000 of 2500 meter.

Kun je wat vertellen over het programma?

De organisatie is er in geslaagd weer een mooi programma op de rol te zetten. De middag begint met een openingsdefilé en Olympisch vuur, onder begeleiding van de FunFare. De tiende verjaardag wordt extra feestelijk met een stuk taart voor iedereen, oud Hollandse spellen en een optreden van de populaire zangeres Imca Marina.

Een ander hoogtepunt is de Rollator Obstacle Walk. Tijdens het parcours komen de ouderen een aantal obstakels tegen die getrotseerd moeten worden om de eindstreep te halen. Doorzettingsvermogen is vereist! O ja! Een dame van 104 gaat voor het eerst een record zetten op de 100 meter.

Ik lees dat het de tiende editie wordt. Wat is het succes?

Net als bijvoorbeeld de Dam tot Dam loop kun je vooraf trainen en naar dit evenement toeleven. Een heel aantal rollator wandelclubs zijn ook speciaal met dit doel gestart. Samen sportief bezig zijn vinden veel mensen prettig en het blijft op elke leeftijd leuk om een uitdaging aan te gaan.

Is het leuk om te komen kijken?

Je ziet een bonte verzameling aan dappere sportievelingen die zich niet laten kisten. Ze hebben vrijwel allemaal een hele goede moraal. Dat is heel inspirerend om naar te kijken. Het is een vrolijk makend beeld en je respect voor de medemens krijgt weer even een goede boost.

Hoe gaat het in het algemeen met ouderen in relatie tot bewegen?

Hoe ouder je wordt hoe pittiger het is jezelf aan te draaien. Veel ouderen hebben wel een veel groter besef dat het belangrijk is om in beweging te blijven dan dat mensen vroeger hadden. Een heel aantal probeert dan ook iets aan sport op eigen niveau te doen.

Een heel aantal blijft echter ook in tegenzin hangen en kan zichzelf minder motiveren. Zeker wanneer de beperkingen groter worden of bewegen pijn met zich brengt. Heel begrijpelijk natuurlijk.

Nog iets toe te voegen?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan dat blijven bewegen. Bewezen is wel dat je met support van elkaar een goede moraal kunt opbouwen. Met die moraal kun je tegenzin overwinnen en dat komt altijd ieders vitaliteit, ongeacht leeftijd ten goede.

Interview door:

Olympisch Stadion maakt zich langzaam op voor tiende Rollatorloop

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Leuke dingen doen in Amsterdam

Vrije Tijd Amsterdam agenda: Rollatorloop Olympisch Stadion