Hockeydames Amsterdam winnen ‘bosderby’ van Pinoké

De vooraf als favoriet betitelde hockeydames van Amsterdam hebben zondagmiddag de derby tegen Pinoké verdiend naar zich toe weten te trekken. In het Amsterdamse Bos versloeg het team van Amsterdam-coach Rick Mathijssen ‘de steekneuzen’ met 4-1.

De beginfase in het Wagener Stadion was direct voor Amsterdam dat het spel dicteerde en Pinoké dat zich voornamelijk liet inzakken. Nadat Amsterdam twee keer net niet scoorde vanuit een strafcorner en Pinoké uit één van de spaarzame aanvallen een voorzet van Juliette van Hattum niet wist te verzilveren, konden de thuissupporters na 15 minuten juichen toen Ilse Capelle na een mooie slalom door de Pinoké defensie met een strak schot voor de 1-0 zorgde.

Hierna veranderde het spelbeeld niet en was het Pinoké goalie Kiki Gunneman die tot twee keer toe een sta in de weg was bij een strafcorner van Amsterdam en zag Bo Peijs namens ‘de steekneuzen’ haar schot na voorbereidend werk van Andre Josso voorlangs de goal belanden.

Hierna zorgde Charlotte Vega met een doelpunt voor de 2-0. Terwijl menigeen erop rekende dat Amsterdam de score direct zou uitbouwen, waren het tot grote tevredenheid van het ‘meegereisde’ Pinoké-publiek toch ‘de steekneuzen’ die uit een counter raak wisten te schieten. Karin Stam maakte uit een voorzet van Marjolein Ceulen de aansluitingstreffer, 2-1.

De bezoekende ploeg van trainer/coach Robert Justus kreeg na de goal wat meer vertrouwen en begon in de laatste fase voor de rust met wat meer bravoure te spelen.

Terwijl in de tweede helft Robert Justus zijn ploeg al schreeuwend in de wedstrijd wilde houden zorgde Sterre Deetman op schitterende wijze voor de 3-1 voor Amsterdam. Deetman kreeg de bal van de zijkant aangespeeld en maakte uit de draai het doelpunt.

Hierna voorkwam Pinoké keepster Gunneman voor de zoveelste keer deze middag met twee reflexen met haar voet dat Amsterdam de score kon uitbouwen. Terwijl Pinoké hierna leeggespeeld oogde zorgde Felice Obers met een goal voor de 4-1 eindstand.

Speelsters Amsterdam

Anne Veenendaal, Judith Zeevenhoven, Kitty van Male, Sosha Benninga, Laura van Heugten, Anouk Lambers, Charlotte Vega, Maria Verschoor, Kimberley Thompson, Jacky Schoenaker, Noor de Baat, Felice Albers, Sterre Deetman, Ellen Hoog, Ilse Kappelle, Lauren Stam en Julia Muller

Speelsters Pinoké

Kiki Gunneman, Kari Stam, Frances Westenberg, Djoeke Vogel, Jet Zwolsman, Andrea Josso, Dana Luijkx, Alma Fenne, Frederique Malefason, Pam Imhof, Milan Spooren, Juliette van Hattum, Laura Marell, Bo Peijs, Marjolein Ceulen, Robin de Boer en Stella van Gils

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam