Winst voor VOC bij SEW
Op de foto interim-trainer Van de Baan samen met het team van VOC. Foto: Jaap van der Pijll

Winst voor VOC bij SEW

VOC uit Amsterdam-Noord heeft op tweede paasdag de achtste play-off wedstrijd in de kampioenspoule van de Eredivisie winnend afgesloten. Het team van interim-trainer Sandra van de Baan, de vrouw die sinds het vertrek van Bert Bouwer aan het roer staat in Amsterdam-Noord, versloeg in Sporthal De Bloesem tegenstander Westfriesland/SEW met 25-31. Door de overwinning blijft VOC, met nog twee speelrondes te gaan, de lijstaanvoerder in de poule en wijst alles erop dat er aan het einde van deze play-offs, deelgenomen gaat worden aan ‘the-best-of-three’. Tijdens deze serie zal uiteindelijk beslist gaan worden wie zich de beste van Nederland mag gaan noemen.

Interim-coach Van de Baan denkt dat het vertrek van Bouwer en de daaruit voortvloeiende tumultueuze periode wel zijn impact heeft gehad op het team. ”Het was een beetje een moeizame wedstrijd van onze kant. We wisselde goede momenten af met iets mindere periodes. Daardoor liepen we eigenlijk niet heel ver uit. Ik denk dat de spanning van de afgelopen weken er wel een beetje bij kwamen kijken en dan speel je ook nog zo’n tweede wedstrijd met Pasen, dat is toch een beetje gek allemaal. Dus ja, we waren momenten iets minder geconcentreerd, waar je dat dan ook aan wilt wijten. Dat blijft toch altijd vrij mysterieus in de sport”, aldus Van de Baan.

Winst voor VOC bij SEW
Op de foto VOC-speelster Bo van Wetering in actie.
Foto: Jaap van der Pijll

Van de Baan staat nu sinds twee duels als hoofdcoach voor de spelersgroep en lijkt grotendeels op het werk van Bouwer te kunnen voortborduren. Van de Baan: ”Ja, het is natuurlijk wel voortborduren ja. Ik heb wel een beetje een eigen manier van werken en dat is vrij direct, concreet richting de tegenstander, zeg maar wat ik van de speelsters verwacht. De bespreking is vrij kort. Het zijn een heleboel ervaren speelsters en er zitten een hoop goede speelsters bij. Kijk, veel hoef ik die ook niet meer te leren. Die weten in een wedstrijd zelf wel wat ze moeten doen. Waar ik het voornamelijk over heb is de tactiek en waar de aandachtspunten liggen.”

Of de afgelopen periode invloed heeft op de titelkansen kan de interim-hoofdtrainer niet veel over zeggen. Van de Baan: “Dat zal echt moeten gaan blijken, dat is voor mij lastig in te schatten.  De best-of-three blijven natuurlijk altijd twee of drie moeilijke wedstrijden. Als we de best-of-three gaan halen, waar ik overigens wel vanuit ga. Tijdens die wedstrijden gaat het om de details en zal de wedstrijd op kleine puntjes worden beslist. Ervan uitgaande dat we in the-best-of-three tegen Dalfsen zullen gaan uitkomen blijft het natuurlijk helemaal lastig te zeggen. Zij hebben goede speelsters en zijn erg gegroeid tijdens dit seizoen. Tja, het gaat ‘m dan echt in de details zitten, wie op de juiste momenten de beste beslissing neemt.”

Aankomende zaterdag om 19:30 uur neemt VOC het thuis op tegen Venlo. De laatste wedstrijd vindt op 29 april om 20:15 uur plaats. Dan speelt de ploeg de altijd lastige uitwedstrijd tegen Quintus.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams