Volendam blijft op koers voor promotie
Bron foto: handbalvolendam.nl

Volendam blijft op koers voor promotie

Ambitieus sportnieuws over de handbal speelsters van Volendam. De oranjehemden blijven na zaterdagavond jagen op een felbegeerde plek in de Eredivisie. In het palingdorp versloeg het eerste damesteam van Volendam tegenstander Fortissimo met 37-24. Mede door dit gewonnen duel heeft het oranje gekleurde team dat dit jaar promoveerde naar de eerste divisie, de overige Eredivisie-concurrenten in de poule overtuigend achter zich gelaten.

Handbalsprookje van Volendam

Het Volendamse handbalsprookje kan zodoende een dromerig vervolg krijgen waar je u tegen kunt zeggen. Om die promotie wolk te bewerkstelligen zullen de Volendammers, tijdens een cruciaal en ogenschijnlijk zenuwslopend handbal-tweeluik tegen Borhave, als sterkste uit de strijd moeten zien te komen.

Vreugde en verdriet

Op dezelfde zaterdag ging de tweede ontmoeting in de Eredivisie degradatiegroep tussen SEW en Foreholte. Die strijd won SEW met 27-20. Doordat Foreholte als laatste in de poule eindigde werden zij veroordeeld tot een terugkeer naar de Eerste Divsie. Daarentegen mogen SEW en DSVD, die respectievelijk eerste en tweede in de groep eindigde, vanwege die behaalde eindpositionering, de handbalkunsten nog een jaar showen in Nederlands hoogste handbal league van de vrouwen.

Titanenstrijd Nederlands kampioenschap

Terwijl het zaterdagmiddag voor een aantal teams ‘de dood of de gladiolen’ was staat zondagmiddag in Kwintsheul de tweede best-of-three ontmoeting tussen Quintus en VOC Amsterdam op het programma. De vermoedelijke zenuwsloper tussen de ploeg van Quintus-coach René Zwinkels en VOC’s oefenmeester Ricardo Clarijs start om 15:00 uur. Mocht de Amsterdamse ploeg als winnaar van het veld stappen, prolongeren de Amsterdammers in Zuid-Holland de nationale titel en mogen ze voor de derde keer op rij de schaal omhoog tillen.

De eventuele derde handbalclash

Maar, als Quintus met de steun van het thuispubliek de laatste strohalm weet te pakken, valt de beslissing na een derde handbalgevecht op 19 mei in Amsterdam-Noord. Deze eventuele handbalclash tussen VOC en Quintus zal dan om 13:15 uur beginnen.

Door: Rik Verkaik

Volendam blijft op koers voor promotie

Nieuw: reageren op dit artikel kan onderaan de pagina

VTA Sport

Lees ook: Ajax Vrouwen verslaan PEC en winnen KNVB-beker