VOC wint ruim van Borhave en gaat als koploper naar Dalfsen
Otto Work Force/VOC Amsterdam

VOC wint ruim van Borhave en gaat als koploper naar Dalfsen

VOC Amsterdam heeft in aanloop naar de topper tegen Dalfsen geen misstap begaan. De regerend landskampioen en lijstaanvoerder versloeg Borhave zaterdagavond op eigen terrein met ruime cijfers. Het werd uiteindelijk 41-26 voor de thuis spelende ploeg.

VOC, dat voorafgaand aan het duel tegen Borhave kampte met enkele personele problemen, kwam zaterdag niet in de problemen. “We hadden enkele blessuregevallen waaronder bijvoorbeeld Nikita van der Vliet nog steeds en daar kwam Bo van Wetering deze week nog bij met rugklachten. Desondanks wonnen we zonder echt goed te spelen vrij eenvoudig van Borhave”, aldus trainer Ricardo Clarijs een dag na de wedstrijd.

Clarijs vervolgt: “Mooi is dat als er bepaalde speelsters niet kunnen spelen of rust krijgen er andere speelsters opstaan. Bij ons was zaterdag Zoë Sprengers bijvoorbeeld de beste. Zij stak er met kop en schouders bovenuit.”

VOC Amsterdam speelt komend weekend de topper in en tegen Dalfsen. Ricardo Clarijs daarover: “Tja, kijk, Dalfsen heeft nog geen goede reeks neergezet en dat zijn we in Nederland de laatste jaren niet van ze gewend. Maar, binnen het handbal is dit toch wel het Ajax tegen Feyenoord. Wedstrijden op het scherpst van de snede. Als je kijkt naar hun selectie beschikken ze ook gewoon over goede speelsters. Als we spelen zoals de laatste keer tegen Quintus maken we wel goede kans om te winnen. We hebben er in ieder geval veel zin in en hopelijk komt er zoals gebruikelijk veel publiek kijken.”

Door: Rik Verkaik

VOC wint ruim van Borhave en gaat als koploper naar Dalfsen

vrijetijdamsterdam.nl/sport

Lees ook: Ajax Vrouwen kunnen weer lachen na zege tegen Achilles

Gerelateerd artikel:

Versterkt VOC Amsterdam de koppositie tegen Borhave