VOC plaatst zich na glorieuze zege op Dalfsen voor bekerfinale

De handbalsters van VOC uit Amsterdam hebben in de halve finale van het bekertoernooi geen spaan heel gelaten van de eeuwige ‘rivaal’ uit Dalfsen. De ploeg van Ricardo Clarijs versloeg in Overijssel opponent Morrenhof-Jansen Dalfsen met maar liefst 24-35. De ‘Groen/Zwarten’ uit Noord hebben zich door de overwinning gerevancheerd voor het vorige bekerseizoen. Toen in 2017, stapte Dalfsen na de bekerfinale tegen VOC als bekerwinnaar van het veld. Zover is het voor VOC nog niet. Op Hemelvaartsdag zal er in de finale eerst moeten worden afgerekend met Quintus, de andere finalist.

VOC kwam in het Oosten van Nederland al vroeg op voorsprong en bereikte de rust met een 12-18 voorsprong. Via een voorsprong van 18-30 liepen de Amsterdammers uiteindelijk uit naar een 24-35 overwinning.

Volgens coach Ricardo Clarijs een terechte zege: ”We speelden 60 minuten zoals we bij Quintus maar 45 deden. Oppermachtig en zoals alleen wij dat kunnen dit jaar. Hoog tempo en heel gevarieerd. Zo kan niemand van ons winnen.”

Clarijs vervolgt: “Maar we moeten het wel gaan doen. Dat is weer wat anders. Wat we tegen Dalfsen hebben laten zien moeten we constant weer op de mat leggen. Te beginnen met aankomend weekend tegen Quintus.”

De aanstaande bekerfinalist speelt komende zaterdag in Sporthal Elzenhagen de return in de halve finale tegen Quintus. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een gelijkspel. Het beslissende halve finale duel begint zaterdag in Amsterdam-Noord om 19:30 uur. Er zijn nog kaarten voor het duel verkrijgbaar.

vrijetijdamsterdam.nl