VOC met nieuwe coach richting ‘best-of-three’
Bo van Wetering tijdens de eerdere gespeelde wedstrijd van VOC tegen SEW in actie. Foto: Jaap van der Pijll

VOC met nieuwe coach richting ‘best-of-three’

Succes Schoonmaak Amsterdam heeft zich zaterdagavond weten te plaatsen voor de ‘best-of-three’ serie die aan het einde van het seizoen zal gaan beslissen wie de beste van Nederland zal gaan worden. De ploeg uit Amsterdam-Noord versloeg Venlo thuis in Sporthal Elzenhagen onder leiding van de nieuwe trainer Ricardo Clarijs en Sandra Van der Baan met 36-24.

Volgens Van der Baan begon de Amsterdamse ploeg wat stroef aan de wedstrijd. Van der Baan: ”We begonnen wat stroef maar gaandeweg kwamen we wat beter in ons spel. We maakten een gaatje en konden daarna vrijuit spelen.”

Bij VOC zat voor het eerst de nieuwe trainer Ricardo Clarijs op de bank. Clarijs werd vorige week door de club uit Amsterdam-Noord aangesteld als vervanger van Bert Bouwer en zal samen met Sandra Van der Baan, tijdens de allerbeslissende fase, waarin om het kampioenschap én de beker gestreden zal gaan worden, de trainingen en coaching bij de wedstrijden gaan verzorgen. De jonge trainer, promoveerde met Foreholte naar de Eredivisie en is actief als assistent-trainer van Edwin Kippers bij Jong Oranje.

Clarijs werd afgelopen zaterdag 27 jaar en werd dus direct door zijn ploeg gefeliciteerd met een overwinning. De jonge leeftijd van de coach zal volgens Van der Baan geen rol spelen in zijn functioneren bij VOC. “Op zich is hij jong, maar dat maakt mijn inziens niet uit. Hij heeft al heel veel gedaan, zelfs meer dan menig trainer op zijn 40e op het gebied van coaching en training geven. Ik vind het super want hij is heel enthousiast en motiveert de meiden. Het gaat ook om de ervaring die je meebrengt. Ik ben in ieder geval heel enthousiast over deze aanstelling.”

Aankomende zaterdag 29 april staat voor VOC de laatste wedstrijd uit tegen Quintus op het programma. De ‘best-of-three’ start op zaterdag 6 mei met een thuiswedstrijd tegen Dalfsen.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Gerelateerd nieuws:

Nieuwe sponsor voor VOC Amsterdam