VOC herovert koppositie na winst op dapper spelend V & L

De handbalsters van Succes Schoonmaak / VOC Amsterdam gaan weer aan de leiding in de Eredivisie. De regerend landskampioen versloeg zaterdagavond voor eigen publiek in Sporthal Elzenhagen een dapper spelend V & L Geleen met 28-25. Het bleef lang spannend in Amsterdam-Noord en beide ploegen leken aan elkaar gewaagd. Tot aan een kwartier in de tweede helft was het verschil tussen beide teams niet groter dan 2 punten.

Torenhoge favoriet

Kijk, dat beide ploegen, voorafgaand aan de wedstrijd in punten gelijk stonden en V & L zelfs op basis van het doelsaldo alleen aan kop stond deed natuurlijk niets af aan het feit dat de kampioen van Nederland vooraf de torenhoge favoriet was voor de eindzege.

Fris en Fivool

Dat gegeven weerhield de bezoekers er niet van fris en frivool voor de dag te komen op Amsterdamse bodem. Onder aanmoedigingen van de meegereisde supporters en de druk coachende begeleiding op de ‘blauwe’ bank leek V & L tot aan een kwartier in de tweede helft zelfs mee te doen voor de overwinning. Onder andere Annika Noordink, Rosanne Beijers, Milou Janssen en Rosanne Beijers, droegen hier aan bij door mooie doelpunten uit dito aanvallen.

Zoë Sprengers en Demi Dijkstra

Bij VOC was Rachel de Haze gesteund door haar opa Rinus Israël die traditiegetrouw weer op een stoel plaats nam achter het doel weer een drijvende kracht binnen de lijnen en nadat Dione Housheer een penalty had gemist in de beginfase van de wedstrijd ontpopte Zoë Sprengers zich als een ware penalty specialist door de daarop volgende strafworpen feilloos te benutten. Ondertussen vervulde Demi Dijkstra als razendsnelle opkomende speler in de omschakeling een belangrijke rol bij de ‘groen/zwarten’.

Lobje

Een ander omschakelmoment zorgde voor de kanteling van de wedstrijd in het voordeel van VOC. De Haze onderschepte een bal en razendsnel lag deze via een aantal schijven in het netje. De Amsterdamse ploeg leek op dat moment los en sloeg daarna genadeloos toe door uit te lopen tot 28-21. Dione Housheer trakteerde de toeschouwers in Amsterdam-Noord nog op een hoogstandje door de keeper van V & L te kloppen met haar befaamde lobje.

Verona Peeters

Na de uitloop verzwakte VOC iets en daar maakte V & L, onder meer door een mooie goal van speelster Verona Peeters, gretig gebruik van wat de eindstand uiteindelijk op 28-25 bepaalde.

V & L

Een goede zege voor VOC Amsterdam in strijd om prolongatie van de titel en voor de Eredivisie een mooie constatering dat V & L zo goed voor de dag kwam gezien het krachtsverschil dat er normaliter is tussen VOC, Dalfsen, Quintus en de rest van de ploegen in de Eredivisie.

Speelsters VOC Amsterdam

Ashley Landsman, Sanne Leenders, Demi Dijkstra, Lynn Molenaar, Talisa Groen, Britt v.d. Baan, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Dione Housheer, Lindsey Schrekker, Zoë Sprengers, Dominique Koppe en Maike Bouwer

Speelsters V & L Geleen

Kelly Hoffmans, Amber Toonen, Kalia Klomp, Diane Houben, Annika Noordink, Nadine Arndts, Milou Janssen, Rosanne Beijers, Lotte Buendgens, Laura Govaarts, Sabien Storken, Maxime Drent, Anne Acampo en Verona Peeters

vrijetijdamsterdam.nl