VOC deelt eerste tik uit
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VOC deelt eerste tik uit

VOC-coach Bert Bouwer liep met zijn handen triomfantelijk in de lucht. Zijn ploeg had zojuist in een goed gevulde Sporthal Elzenhagen de eerste tik uitgedeeld in de start van de play-offs.  In Noord versloegen de ‘groen/zwarten’ titelconcurrent Dalfsen met 28-24.

In een wedstrijd waarin de fysieke duels niet geschuwd werden, beide teams erg aan elkaar gewaagd waren, de nodige tijdstraffen werden uitgedeeld en het verschil in doelpunten minimaal was, bleef het tot aan het einde toe spannend. Na 18 minuten spelen in de tweede helft stond er zelfs nog 22-21 op het scorebord.

Toch liepen de Noorderlingen, door onder meer een strak schot via de binnenkant paal van Rachel Haze, goals van de dit seizoen doorgaans sterk spelende Charris Rozemalen en nummer 9 Bo van Wetering uit tot 25-21. Dit was blijkbaar reden voor coach Bouwer een time-out aan te vragen.

Waar het VOC doorgaans goed afgaat na een time-out, mocht Maike Bouwer direct na het rust moment de kant opzoeken met een tijdstraf en kwam Dalfsen met twee goals weer helemaal terug in de wedstrijd, 25-23.

Keeper Martine Hoogewoud voorkwam hierna met een knappe redding dat de bezoekers het verschil tot één doelpunt terug konden brengen en Rozemalen benutte een penalty, 26-24. Diezelfde Rozemalen kreeg de kans om de voorsprong te vergroten maar dit keer faalde ze oog in oog met keeper Janneke Vandewall die speciaal voor dit moment was ingebracht door Dalfsencoach Peter Portengen. Keeper Yara ten Holte, die voor dit penalty moment even naar de kant moest, speelde overigens sterk en wist met goede reflexen menig VOC doelpunt te voorkomen. 

Bo van Wetering vergrootte hierna wel de voorsprong door al zwevend de 27-24 te maken en Quinty v.d. Horst zorgde voor de 28-24 einduitslag.

VOC uit Amsterdam-Noord heeft door de overwinning een belangrijke stap gezet richting de ‘best-of-three’ , waar uiteindelijk wordt bepaald wie zich kampioen van Nederland mag gaan noemen. De eerst volgende play-off wedstrijd staat zaterdag 4 maart op het programma. Dan speelt de ploeg om 20:30 uur de uitwedstrijd in Sporthal ’t Zijveld tegen VZV.

Speelsters VOC Amsterdam:

Martine Hoogewoud, Sanne Leenders, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen, Talisa Groen, Nathalie Hendrikse, Sharon Bouter, Quinty v.d. Horst, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Dione Housheer, Tanita Mooijer, Zoë Sprengers, Dominique Koppe, Maike Bouwer

Begeleiding:

Bert Bouwer, Sandra van de Baan, Martijn Cappel, Daan Pronk, Lenneke van der Meer

Speelsters Dalfsen:

Janneke Vandewall, Yara ten Holte, Jill Kooij, Fabiënne Logtenberg, Angela Steenbakkers, Fenne Rijks, Lisa Oosterwijk, Ana Pavkovic, Tess van Buren, Larissa Nusser, Alineke Ros, Nienke de Wild, Silvana Koppe, Nikki Wilsterman, Roos van Leeuwen, Sophie de Roode 

 Begeleiding Dalfsen:

Peter Portengen, Jerry van Koppenhagen, Niels Wiersma, Gido Neep

 vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams