VOC deelt eerste tik uit in Eredivisie door winst op Dalfsen
Roos van Leeuwen en Bo van Wetering in duel tijdens Dalfsen tegen VOC. Foto: Kristian Giesen

VOC deelt eerste tik uit in Eredivisie door winst op Dalfsen

Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam heeft in de Eredivisie de eerste tik uitgedeeld aan aartsrivaal Dalfsen. In Overijssel won de regerend landskampioen met 28-31. Door de overwinning blijft de club uit Amsterdam-Noord (mede) koploper in de Eredivisie.

Frisse wind

Terwijl vorig seizoen rond dit tijdstip nog twee andere coaches aan het roer stonden bij beide clubs begonnen Dalfsen en VOC zaterdagavond met een frisse wind onder leiding van Ricardo Clarijs en Monique Tijsterman aan de eerste competitiekraker tussen beide titelfavorieten.

De wedstrijd

“Het was niet een hele mooie wedstrijd om te zien. Wel een echte topwedstrijd, met een hoop strijd en individuele klasse. Er werd vrij tactisch gespeeld en daar wordt zo’n duel niet echt aantrekkelijker van. We hebben de wedstrijd gedomineerd en stonden steeds een aantal doelpunten voor. Aan het einde hebben we het een beetje laten lopen. In ieder geval hebben we terecht gewonnen. Dat is zeker”, aldus VOC-coach Ricardo Clarijs.

Rachel de Haze

“Rachel de Haze is onlangs genomineerd voor sportvrouw van het jaar in Amsterdam. Op basis van de wedstrijd van gisteren zou ze het eigenlijk al verdienen om te winnen. Zij neemt in dit soort topwedstrijden echt het team op sleeptouw. Ik denk dat ze 8 á 9 doelpunten heeft gemaakt, continue tempo in ons spel heeft gehouden en dan gaat ze nog voorop in de strijd ook. Prachtig om te zien. Als je het als team tactisch goed doet kan een speelster zoals Rachel echt het verschil maken”, aldus de oefenmeester van de ploeg uit Amsterdam Noord.

Zoë Sprengers

Clarijs vervolgt: “We kunnen nog veel stappen maken. Dat is 100% zeker. We hebben veel talent in de ploeg zitten. Zoë Sprengers is daar een goed voorbeeld van. Ze speelde gisteren uitstekend in de dekking van het centrum. Daardoor kon Rachel soms ook wat rust nemen. Ook scoorde ze een aantal mooie doelpunten. Ze is pas 18 jaar, als je dan zo speelt als ze zaterdagavond deed, dan zie je dat het een echt talent is. Zo hebben we er nog meer in de selectie zoals bijvoorbeeld Dione, Britt, Lynn en Bo. Dat is leuk en deze talenten gaan zich zeker door ontwikkelen dit seizoen.

V & L Geleen

Over V & L Geleen, de volgende tegenstander van VOC. “Zij draaien al jaren mee in de subtop van de Eredivisie. Ondanks dat ze nog niet tegen de top hebben gespeeld staan ze niet voor niks bovenaan. We hebben wel een idee hoe zij spelen dus we moeten kijken hoe we die wedstrijd in gaan”, aldus coach van de ‘groen/witten’ Ricardo Clarijs.

Speelsters VOC Amsterdam

Sanne Leenders, Ashley Landsman, Zoë sprengers, Demi Dijkstra, Rachel de Haze, Lynn Molenaar, Maike Bouwer, Talisa Groen, Lindsey Schrekker, Dione Housheer, Kelsey van der Elst, Britt van der Baan, Bo van Wetering en Dominic Koppe.

vrijetijdamsterdam.nl

PS We schreven ook een voorbeschouwing over Dalfsen tegen VOC.