VOC plaatst zich voor bekerfinale
Archieffoto: vrijetijdamsterdam.nl
VOC Amsterdam heeft zich geplaatst voor de halve finale van de landelijke beker. De ploeg van trainer/coach Bert Bouwer versloeg dinsdagavond in Sporthal Elzenhagen voor de kwartfinale van het bekertoernooi Handbal Venlo met 30-20.
handbal voc
De VOC-bank keek aandachtig toe.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Bij de ploeg uit Amsterdam Noord blonk speelster Dione Housheer met een paar fraaie kunststukjes uit en maakte Nathalie Hendrikse ondanks een blessure aan haar vinger een enorm gretige indruk. Bij de Limburgers was het vooral Janiek van Sleeuwen die de smaak te pakken had. Opvallend waren ook de felle duels die tijdens de wedstrijd werden uitgevochten tussen VOC-speelster Charris Rozemalen en Carlijn Mulder.
voc handbal
Charris Rozemalen en Carlijn Mulder.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl
De ploeg uit Amsterdam-Noord keek in de beginfase van de wedstrijd nog twee keer tegen een achterstand aan, maar nadat VOC op 6-5 voorsprong was gekomen door een bekeken lobje van Hendrikse, kwamen ‘de groen/witten’, ondanks een groot aantal tegenstoten van Venlo niet in grote problemen.
De wedstrijd eindigde in 30-20 en dat het verschil zo ‘minimaal’ bleef had Venlo vooral te danken aan keepster Sanne Hekking die met goede reflexen een aantal goals van VOC wist te voorkomen.

Speelsters VOC

Martine Hoogewoud, Sanne Leenders, Demi Dijkstra, Charris Rozemalen, Talisa Groen, Nathalie Hendrikse, Sharon Bouter, Quinty van der Horst, Bo van Wetering, Rachel de Haze, Dione Housheer, Tanitha Mooijer, Nikita v.d. Vliet, Zoë Sprengers, Dominique Koppe en Maike Bouwer

Begeleiding VOC

Bert Bouwer, Sandra van de Baan, Martijn Cappel, Daan Pronk en Lenneke van der Meer

Speelsters Handbal Venlo

Sanne Hekking, Claudia Rompen, Susanne Jordan, Lianne van Sleeuwen, Robin Hutjens, Janiek van Sleeuwen, Danique Rijswijck, Demi Smolenaers, Carlijn Mulder, Rosanne Thijssen, Chantal Looart, Becky van Nijf, Verona Peeters en Bo Dekker

Begeleiding Handbal Venlo

Richard Curfs, Cor Vincent, Henk Lommen, Marc v.d. Walle en Hay Hendriks

Overige kwartfinales

De eerste kwarfinale wedstrijd tussen Klink Nijland/Kwiek en Borhave eindigde na 2 x 5 minuten verlenging in een 27-29 overwinning voor Borhave. Woensdag 8 maart speelt Maedilon/VZV tegen Sercodak/Dalfsen en donderdag 9 maart wordt het laatste kwartfinale duel tussen Vlug & Lenig en Virto/Quintus gespeeld.
Geschreven door: Rik Verkaik
vrijetijdamsterdam.nl