VOC Amsterdam zegeviert in derby tegen Volendam

 

VOC Amsterdam heeft de tweede competitiewedstrijd op rij winnend afgesloten. In Sporthal Opperdam moest tegenstander Volendam tijdens de derby uiteindelijk het onderspit delven. Na een leuke en gelijk opgaande wedstrijd werd het uiteindelijk 20-21 in het voordeel van de ploeg uit Amsterdam-Noord. Beide ploegen gingen rusten met een stand van 10-10.

Even na rust leken de handbalvrouwen van Volendam-trainer Mark Ortega te geloven in een overwinning. De Oranjehemden liepen uit naar 14-11 en het vertrouwen leek te groeien. VOC toonde echter veerkracht, kwam terug tot 15-15 waarna het uitliep uit naar 17-21. Voor de thuisploeg was het inmiddels ‘alles of niets’ wat resulteerde in twee doelpunten.

Koppie er bij houden

Terwijl door VOC-coach Rachel de Haze ‘koppie er bij houden’ richting het team werd gecoacht wist Volendam nog een doelpunt te maken. Daarna was er geen tijd meer over om iets in de score te veranderen en wandelde VOC als winnaar van het speelveld in Sporthal Opperdam.

Gedeeld koploper

VZV won in de Eredivisie bij V&L met 24-25. SEW versloeg Borhave met 21-19. VOC en VZV zijn op dit moment koploper met ieder twee overwinningen.

Geschreven door:

 

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam