VOC Amsterdam wint met debutante Rinske Steenstra van DSVD
Foto: VOC Amsterdam

VOC Amsterdam wint met debutante Rinske Steenstra van DSVD

Regerend landskampioen VOC Amsterdam blijft ook na zaterdagavond de trotse koploper in de Eredivisie. De sportploeg uit Amsterdam-Noord versloeg in de eigen Sporthal Elzenhagen promovendus DSVD. Na een ruststand van 22-11 werd er uiteindelijk met 41-23 gewonnen.

We hadden ruimer moeten winnen

“We hadden vanavond ruimer moet winnen. Qua aanval speelden we te vaak slordig en de manier van verdedigen was te vaak ondermaats. Dat was niet het niveau wat deze ploeg kan halen. Er was veel concentratieverlies en speelden te vaak niet als team. Tegen Foreholte speelden we beter. Desondanks neem ik het de ploeg niet kwalijk want de speelsters zijn nog jong. We moeten hier van leren”, aldus VOC-trainer Ricardo Clarijs.

VOC-debutante Rinske Steenstra deed het uitstekend

De ‘groen/zwarte’ ploeg uit Noord miste zaterdagavond de geblesseerde keepster Marit Huiberts. Tegenover dat vervelende feitje stond ook mooi sportnieuws. Rinske Steenstra maakte haar officiële VOC-debuut onder de lat. Trainer Clarijs hierover: “Rinske kan tevreden terug kijken op haar debuut. Ze heeft een prima wedstrijd gespeeld vanavond.”

De volgende wedstrijd voor VOC Amsterdam

VOC uit Amsterdam-Noord speelt zaterdag de uitwedstrijd tegen SEW uit Nibbixwoud. De wedstrijd wordt een derby genoemd.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

VOC Amsterdam deelt tik uit aan titelconcurrent Quintus

Regerend landskampioen VOC hervat de competitie tegen DSVD