VOC Amsterdam treft in halve finale kampioenspoule underdog VZV Over ruim een week beginnen voor VOC Amsterdam de alles-of-niets wedstrijden. In de halve finale van de kampioenspoule ontmoet de club uit Amsterdam-Noord VZV, onder leiding van Rolf Schulte. Volgens hem waren de mindere resultaten van VOC (30-30 bij Venlo en 27-33 tegen Dalfsen) te wijten aan een gebrek aan scherpte
De selectie van VZV. Photocredits: Patrick Hogervorst

VOC Amsterdam treft in halve finale kampioenspoule underdog VZV

Over ruim een week beginnen voor VOC Amsterdam de alles-of-niets wedstrijden. In de halve finale van de kampioenspoule ontmoet de club uit Amsterdam-Noord VZV, onder leiding van Rolf Schulte. Volgens hem waren de mindere resultaten van VOC (30-30 bij Venlo en 27-33 tegen Dalfsen) te wijten aan een gebrek aan scherpte. “Het was einde seizoen, het deed er niet meer toe. Nu zullen ze er weer staan, ze hebben veel ervaring met dit soort wedstrijden.”

Schulte weet waar hij het over heeft. De coach stond zelf 6 jaar aan het roer bij VOC Amsterdam en won er talloze prijzen, voordat hij er eind 2011 vertrok. Dit seizoen stond hij met ‘zijn’ VZV al twee keer eerder tegenover de ‘groen/zwarten’. In Amsterdam-Noord werd VZV met 41-25 afgedroogd, maar in eigen huis wist VZV als eerste ploeg van de competitie punten af te snoepen van VOC (25-25). Die stijgende lijn wil Schulte in het tweeluik op 6 en 13 april doorzetten.

Toch manoeuvreert de Amsterdammer zijn team in de underdog-rol. “Voor ons is er geen druk. We volgen een meerjarenplan en we gaan veel harder vooruit dan we verwachtten. Dat we nu al hier staan is een bonus.”

De ploeg uit ’t Veld maakt sowieso al een stormachtige ontwikkeling door. Met grotendeels dezelfde selectie belandde VZV vorig seizoen nog in de degradatiepoule. Dit seizoen kwamen er ‘slechts’ drie nieuwe speelsters bij, “maar we zijn zes keer in de week in plaats van vier keer gaan trainen”, aldus Schulte. “Fysiek zijn we veel sterker nu, we houden het tempo beter vast en we hebben een gestructureerd krachtprogramma.”

Op 6 april komt VOC eerst naar ’t Veld toe, tot genoegen van Schulte. “Bij VZV zit het altijd helemaal vol. Het scheelt dan toch wel als wij onze steun straks eerst hebben.” Om het de ‘groen/zwarten’ zo lastig mogelijk te maken, weet hij waar zijn ploeg sowieso op moet letten. “VOC is meester in het afstraffen van fouten. Slechte passes en schoten worden keihard afgestraft in de omschakeling. Daar zijn zij het beste in van de competitie.”

Tot slot kan de Amsterdammer tevreden vaststellen dat er geen blessures in zijn ploeg zijn momenteel. “We gaan het ze zo lastig mogelijk maken.”

Geschreven door: Leon Moleman

VTA Sport