VOC Amsterdam sluit competitie af met zege op E & O
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

VOC Amsterdam sluit competitie af met zege op E & O

De handbalsters van VOC Amsterdam hebben de competitie in stijl afgesloten. In Sporthal Elzenhagen versloeg de ploeg van trainer Ricardo Clarijs en assistent Sandra van der Baan tegenstander E & O met 44-20.

Mede door deze laatste overwinning verloor de ploeg uit Amsterdam-Noord tijdens de competitie maar één wedstrijd. Dat was het thuisduel tegen Dalfsen.

VOC is net als Dalfsen vrijgesteld in de eerste ronde van de play-offs. De regerend landskampioen speelt de eerste play-off wedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Borhave en Quintus.

Vorig jaar streden VOC Amsterdam en Dalfsen tijdens ’the-best-of-three’ tegen elkaar en trok de Amsterdamse handbalploeg uiteindelijk aan het langste eind. De Amsterdammers wonnen de eerste thuiswedstrijd. De tweede wedstrijd in Overijssel werd gewonnen door de handbalsters van Dalfsen. De uiteindelijke finale werd na een zinderend slot gewonnen door VOC Amsterdam waarna de felbegeerde titel een feit was voor de Amsterdammers.

Over VOC Amsterdam

VOC Amsterdam is de hoogst spelende handbalclub bij de dames in Amsterdam. Zij spelen hun thuiswedstrijden in Sporthal Elzenhage in Amsterdam-Noord. In het jaar 2016/2017 was VOC sinds een aantal jaren weer de beste van Nederland toen ze de titel wisten te winnen. De Amsterdamse handbalclub staat bekend als ‘kweekvijver’ van het nationale- en internationale handbal. Menig oranje International speelde voor VOC Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Nieuwe hoofdsponsor VOC Amsterdam 

VOC Amsterdam blijft trotse koploper na winst op SEW 

Goalie Huiberts van Foreholte naar VOC