VOC AMSTERDAM OPNIEUW LANDSKAMPIOEN NA ZEGE OP DALFSEN

Feest in Sporthal Elzenhage in Amsterdam-Noord! De handbalsters van VOC veroverden zondagmiddag voor de zesde keer de landstitel. De Amsterdamse ploeg won in de tweede finalewedstrijd van de play-offs tegen Dalfsen met 31-23. In Overijssel werd het in de eerste wedstrijd 23-29 in het voordeel van VOC. De regerend landskampioen prolongeerde door de zeges de landstitel uit 2017. Toen versloegen de Amsterdammers Dalfsen in de derde en beslissende wedstrijd met 24-23. Eerder werd VOC kampioen in 2000, 2008, 2009 en 2010.

De ploegen gingen in Noord rusten met een stand van 14-12 op het scorebord. VOC trakteerde haar toeschouwers in die eerste helft op onder andere een mooi bekeken lobje van Dione Housheer en doelpunten van Zoë Sprengers en Kim Lunter. Toch zochten de ploegen, nadat Dalfsen qua scoreverloop terug in de wedstrijd was gekomen met een minimum verschil de kleedkamers op. “Allerbelangrijkste is dat we fel blijven”, liet Lindsey Schrekker haar ploeggenoten van VOC weten, was te horen voor de camera van de NOS. Dalfsen keepster Yara ten Holte stond bij de gasten fantastisch te keepen. Ten Holte speelt volgend seizoen voor Dortmund.

Na de rust liet de Amsterdamse ploeg getraind door Ricardo Clarijs er geen misverstand over bestaan wie er dit seizoen de beste van Nederland is. De pas 18-jarige Bo van Weetering was één van de speelsters die met knappe goals ervoor zorgde dat VOC de score kon uitbouwen naar 20-15.

Afscheid in stijl

VOC liep uiteindelijk uit naar een terechte 31-23 eindzege. Een ontketende Dione Housheer, die naar verluid haar laatste competitiewedstrijd in Amsterdamse dienst speelde, speelde hierin met fraaie afstandsgoals, pingels en assists een grote rol. Het supertalent verlaat volgens de geruchtenmolen VOC voor een Deense topclub. Een ander talent, Dalfsen-speelsters Larissa Nusser, gaat naar de Deense topclub Kopenhagen.

Gekkenhuis op de tribune

Terwijl vanaf de tribune het inmiddels bekende Amsterdamse supportersliedje ‘90 minuten lang voor onze club uit Amsterdam, gekkenhuis op de tribune, niemand die ons stoppen kan.’ klonk, liet Sanne Leenders haar fraaie kunsten op de goal zien. Na afloop werd bekend dat Leenders gaat stoppen. Rachel de Haze de motor van VOC hield haar team op scherp “nog tien minuten knallen”, liet ze horen tijdens een time-out .

Kampioenenmaker Ricardo Clarijs

Kampioenenmaker Ricardo Clarijs smeedde van de VOC talenten, routiniers en bepalende speelsters dit jaar een hecht team met een herkenbare speelstijl en kon vanmiddag voor de tweede keer de zilveren schaal de lucht in houden. De succestrainer bracht de handbalsters van Foreholte in drie jaar tijd van de tweede divisie naar de eredivisie en heeft nu samen met zijn VOC-speelsters twee titels op het hoogste niveau in Nederland gewonnen.

Kans op de dubbel

De handbalclub in Amsterdam is nog niet klaar dit seizoen. Op Hemelvaartsdag speelt de trotse landskampioen de landelijke bekerfinale tegen Virto/Quintus. Bij winst in die wedstrijd wint VOC de dubbel. Vorig seizoen werd die finalewedstrijd nog verloren tegen Dalfsen. Gegarandeerd dat Clarijs met zijn dames er 100 procent voor gaan geven om dit jaar wel de dubbel te pakken.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdamse Studenten opgelet! Win een reis voor 2 personen.