VOC zegeviert ook in laatste competitieduel tegen V & L Geleen
archieffoto: vrijetijdamsterdam.nl

VOC Amsterdam naar kwartfinale

De handbalsters van VOC uit Amsterdam-Noord hebben zich dinsdagavond in Sporthal Elzenhagen geplaatst voor de kwartfinale van de Nationale Beker. De ploeg van Bert Bouwer won zonder in de problemen te komen met 37-27 van SEW.

In de eerste helft maakte met name VOC-speelster Talisa Groen een gretige indruk, verliet Rachel de Haze met een blessure het veld en waren er onder meer goals van Dione Housheer, Bo van Wetering, Talisa Groen en Nathalie Hendrikse. In die eerste helft kwam het hoogtepunt zonder twijfel op naam van de talentvolle Dione Housheer die met een schitterend lobje de keeper van SEW wist te verschalken.

Net als in het eerste deel was ook in de tweede helft het krachtsverschil tussen beide ploegen te groot om er een echt spannende wedstrijd van te maken. Toch liet SEW zich met name door scores van Amy Oostveen een paar keer goed gelden en was Laura Zeldenthuis één van de andere doelpuntenmakers bij de bezoekers. Voor VOC waren in de tweede helft onder meer Dominique Koppe, Maike Bouwer, Quinty v.d. Horst, Dione Housheer en Nathalie Hendrikse trefzeker.

Door de overwinning doen de ‘groen/zwarten’ nog volop mee om de prijzen en houden de Noorderlingen zicht op het winnen van de dubbel. Komende zaterdag staat er weer een duel in de Eredivisie op het programma. Tegenstander is dan net als vanavond SEW.