VOC Amsterdam maakt zich op voor eerste finaleduel
Een juichend VOC na bereiken van de finale. Foto: Orange Pictures

VOC Amsterdam maakt zich op voor eerste finaleduel

De handbalsters van VOC Amsterdam maken zich langzaam op voor de eerste finalewedstrijd in strijd om de nationale titel. De ploeg die wordt getraind door Ricardo Clarijs gaat in een best-of three tegen Virto Quintus uit Kwintsheul uitmaken wie zich kampioen van Nederland 2018-2019 mag noemen.

De ploeg van trainer Ricardo Clarijs is dit seizoen in de competitie nog ongeslagen, maar heeft door de competitieplanning van dit jaar sinds 13 april geen wedstrijd meer gespeeld. Quintus daarentegen heeft zich op 28 april verzekerd van de bekerwinst en zal daarom vol zelfvertrouwen afreizen naar Amsterdam. OTTO Work Force/VOC Amsterdam zal proberen in Amsterdam een voorschot te nemen op de derde nationale titel op rij.

Na de wedstrijd in Amsterdam zal de tweede wedstrijd worden gespeeld in Kwintsheul op 12 mei, waarna de eventuele derde wedstrijd gepland staat op 19 mei in Amsterdam.

Als winnaar van de reguliere competitie heeft Otto Work Force/VOC het recht op twee thuiswedstrijden van deze drie. Het schema is als volgt: 1e wedstrijd in Sporthal Elzenhage op zondag 5 mei, 2e wedstrijd uit op zondag 12 mei en indien nodig 3e wedstrijd thuis op zondag 19 mei. De wedstrijd start komende zondag om 16:00 uur.

VOC versloeg VZV in de halve finale. Quintus was over twee wedstrijden te sterk voor Dalfsen. Saillant detail: de laatste zes finales om de Nederlandse titel werden gespeeld tussen VOC Amsterdam en Dalfsen.

Kaarten kosten voor volwassenen € 10,- en voor de jeugd tot 16 jaar € 5,-. Op de wedstrijddag is er kaartverkoop bij de kassa. Ons advies is om wel op tijd te komen in verband met een wachtrij. En zondag geldt vol = vol”, aldus een medewerker van de handbalvereniging uit Amsterdam-Noord.

VTA Sport

Lees ook: Supporters halen wedstrijdkaart op voor Tottenham tegen Ajax