VOC Amsterdam herpakt zich met winst op VZV
Dione Housheer was weer lekker op dreef zaterdagavond. Foto: Jaap van der Pijll

De handbalsters van VOC Amsterdam hebben zich herpakt na de nederlaag van vorige week tegen Dalfsen. Tijdens de play-off wedstrijd tegen VZV in de kampioenspoule van de Eredivisie won de ploeg uit Amsterdam-Noord zaterdagavond met 40-21. Door deze uitslag blijven de ‘groen/zwarten’ aan de leiding in de poule.

Rumoerige week

VOC kende een rumoerige week. Vorige week zaterdag verloor het na 21 wedstrijden op rij weer eens een wedstrijd toen het in de uitwedstrijd tegen Dalfsen 27-20 werd. Een paar dagen later kwam er verrassend nieuws uit Amsterdam-Noord toen bekend werd gemaakt dat de samenwerking met Bert Bouwer per direct was stopgezet.

De wedstrijd

Onder leiding van interim-trainer Sandra van de Baan, die voorheen de assistent-coach was van Bouwer, ging het begin van de wedstrijd in Sporthal Elzenhagen gelijk op. Nadat het 5-4 was liep VOC echter uit tot een ruststand van 20-11. Het was dat de VZV keepster een goede dag had want anders had de score met de rust veel hoger uitgevallen.

Na de theepauze vonden de gasten elkaar vaak weer als ‘vanouds’ en werd tegenstander VZV bij vlagen met kort combinatie spel zoek gespeeld. Ondanks dat VOC duidelijk de betere ploeg was wist ook VZV een aantal keer mooi te scoren.

Dione Housheer

Vlak na de rust zorgde Hendrikse met een prachtig lobje voor de 21-11. Hendrikse zette duidelijk een trend want niet veel later zorgde Dione Housheer al ‘vliegend’ voor de 22-11. Housheer was zoals wel vaker dit seizoen in goede doen, en zorgde er met een aantal weergaloze assists voor dat onder meer Dominique Koppe een aantal maal doeltreffend kon zijn. Het kan bijna niet anders dan dat VOC van geluk mag spreken als Housheer ook volgend seizoen nog in Amsterdam-Noord te bewonderen zal zijn.

VOC Amsterdam herpakt zich met winst op VZV
Hendrikse zette zaterdagavond met een lobje de trend voor een aantal mooie VOC-momenten.
Foto: Jaap van der Pijll

Het publiek

Ook kon het publiek genieten van een mooie lange bal van Charris Rozemalen die Demi Dijkstra in staat stelde vanaf de buitenkant van het veld knap te scoren, en was de dit seizoen gedebuteerde Tanitha Mooijer er met een doelpunt medeverantwoordelijk voor dat de Amsterdammers uiteindelijk met 40-21 wisten te winnen.

Komende wedstrijd

Op tweede paasdag staat voor de Amsterdamse ploeg de uitwedstrijd tegen SEW op het programma. Beide ploegen speelden op 11 maart dit jaar ook al tegen elkaar. Die wedstrijd werd door het team uit Noord met 32-18 gewonnen.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams