VOC AMSTERDAM HEEFT LANGSTE ADEM EN WINT TOPPER VAN DALFSEN

VOC Amsterdam heeft in Dalfsen karakter getoond. De ploeg van trainer Ricardo Clarijs en assistent Sandra van der Baan won in en tegen Dalfsen met maar liefst één puntje verschil. De wedstrijd eindigde na een ruststand van 18 – 12 voor de thuisploeg uiteindelijk in 31-32 in het voordeel van de ploeg uit Amsterdam-Noord. De ‘groen/zwarten’ staan met 16 punten uit 8 wedstrijden fier aan kop in de Eredivisie. Dalfsen zakte één plek en staat nu één na bovenste van het rechterrijtje, met zes punten uit acht gespeelde duels.

Tot 26-29 voor Dalfsen was VOC nog geen één keer op voorsprong gekomen

Dat VOC Amsterdam na het einde van de wedstrijd als winnaar uit de strijd zou komen was na de eerste helft alles behalve zeker, sterker nog na een kwartier spelen in de tweede helft stond het nog 26-29 voor Dalfsen, en was VOC nog geen één keer op voorsprong gekomen.

Pas na 26-29 vocht de ploeg uit Noord zich terug na een 29-29 gelijke stand, stond daarna 31-31 op het scorebord en zagen de circa 100 meegereisde toeschouwers uit de hoofdstad, dat VOC na een time out en door een ‘winning goal’ van de talentvolle Britt van der Baan, toch nog als winnaar van het veld stapte.

Coach Clarijs baalde na afloop ondanks de zege van zijn ploeg

Desondanks spraken we na afloop van de wedstrijd met een coach die niet tevreden was met het spel van zijn ploeg, maar de schuld daarvan bij zichzelf neerlegde en niet bij de speelsters.

Ricardo Clarijs: “We hebben niet goed gespeeld vandaag we waren erg slordig. Daar baal ik van. Maar, ik leg de schuld bij mezelf vandaag omdat ik niet de juiste keuzes heb gemaakt. We hadden ons anders moeten wapenen tegen Dalfsen. Ik heb de speelsters daarvoor te weinig opties geboden. Balen aan de ene kant, maar aan de andere kant ook weer een leermoment. Gelukkig stapte we nog als winnaar van het veld. “

De twee ‘groen/zwarte lichtpuntjes’ van zaterdagavond

“De enige twee die excelleerden waren Bo van Wetering en Britt van der Baan en dat is knap gezien hun leeftijd. Die hebben ons er doorheen gesleept”, klinkt het ten slotte aan de andere kant van de telefoonlijn.

Door: Rik Verkaik

Met dank en de Credits voor de YouTube movie van de wedstrijd voor MJ Dalfsen!

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

VOC Amsterdam als herbstmeister de winterstop in

Venlo speelt leuk handbal en heeft enkele gevaarlijke schutters

VOC Amsterdam opnieuw landskampioen na zege op Dalfsen

VOC plaatst zich na glorieuze zege op Dalfsen voor bekerfinale

Dalfsen beëindigd superieure zegereeks van VOC Amsterdam in de Eredivisie

VOC deelt eerste tik uit in Eredivisie door zege op Dalfsen

Dalfsen trainer Monique Tijsterman kijkt uit naar handbaltopper met VOC