VOC Amsterdam gaat op bezoek bij Borhave
Bo van Wetering. Foto: Jaap van der Pijll

VOC Amsterdam gaat op bezoek bij Borhave

“Vorig jaar hadden we het nog lastig bij Borhave”, liet VOC trainer Ricardo Clarijs onlangs weten over de komende tegenstander van VOC Amsterdam in de Eredivisie van het dameshandbal. In Borne neemt de regerend landskampioen en huidige koploper van Nederlands hoogste handbalcompetitie het komende zondag 25 februari vanaf 13:00 uur op tegen de nummer 5 van de ranglijst.

Borhave verloor het afgelopen weekend tijdens speelronde 15 van de Eredivisie met 25-18 van VZV. VOC Amsterdam was thuis de sterkere tegen de handbalsters van Venlo. Het werd in Sporthal Elzenhage 32-20 voor de ploeg uit Amsterdam-Noord.

In december van 2017 namen beide ploegen het voor de eerste keer tijdens de Eredivisie 2017/2018 tegen elkaar op. In die wedstrijd stond VOC Amsterdam na tien minuten spelen al met 12-2 voor en werd het uiteindelijk 37-25 in het voordeel van de ‘Groen/Zwarten’. “Na 10 minuten stonden we 12-2 voor. Na 20 minuten stond het al 18-6. Dan is zo’n wedstrijd al totaal gespeeld”, liet VOC trainer Ricardo Clarijs destijds weten na afloop van de wedstrijd tegen Borhave.

Ook vond de coach destijds dat zijn ploeg qua spel stappen had gemaakt ten opzichte van het begin van het seizoen en waren vooral Dione Housheer en Rachel de Haze de smaakmakers tijdens de wedstrijd.

De grootste concurrent van VOC, Morrenhof Jansen Dalfsen komt het komende weekend ook in actie. Dalfsen heeft een lange busreis in het vooruitzicht. De ploeg uit Overijssel speelt uit tegen de handbalsters van Venlo. De overige wedstrijden zijn SEW tegen VZV, Misker E & O tegen Foreholte en Quintus neemt het thuis op tegen V & L.

Na het aanstaande weekend staan er nog twee speelronden in de reguliere competitie op het programma.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

VOC stuurt Venlo met lege handen terug naar Limburg 

VOC handhaaft koppositie Eredivisie na zege op V&L 

VOC houdt zich op dubbel na zege tegen Geel Zwart 

Dalfsen beëindigd superieure zegereeks van VOC Amsterdam in de Eredivisie  

VOC wint overtuigend van Quintus en lijkt klaar voor Dalfsen