VOC Amsterdam door Venlo uitgeschakeld in bekertoernooi
Nikita van der Vliet tijdens eerdere VOC Wedstrijd. Foto: © Orange Pictures

Het is over en uit voor VOC Amsterdam in het bekertoernooi. De handbalsters van Ricardo Clarijs verloren dinsdagavond terecht van HandbaL Venlo. Het werd 32-31 in het voordeel van de thuisploeg. Door de uitschakeling maakt de ploeg uit Amsterdam-Noord geen kans meer op het winnen van drie prijzen. Wél resten er nog zenuwslopende play-off duels in strijd om prolongatie van de landstitel.

Lianne van Sleeuwen en Sharon Grummel

Na een gelijk opgaande beginfase leek VOC gedurende de gehele wedstrijd achter de feiten aan te lopen. Aan de Craneveldstraat had Venlo het betere van het spel en blonken vooral Venlo-speelsters Lianne van Sleeuwen en Sharon Grummel uit.

Nikita van der Vliet

Bij VOC leek vooral Nikita van der Vliet in topvorm. De VOC-speelster maakte een onuitputtelijke indruk en was verantwoordelijke voor de meeste Amsterdamse goals. VOC-motor Rachel de Haze kwam pas te laat écht op stoom. In de laatste vijf minuten, toen VOC risico moest gaan nemen, scoorde ze nog vier doelpunten, waaronder een mooi bekeken lobje.

Liza Roozers

Gezegd moet worden dat Venlo keeper Liza Roozers dinsdagavond een belangrijke ‘sta-in-de-weg’ was in de Limburgse goal. De keepster wist een groot aantal keer knap te redden.

Geschreven door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl