VOC AMSTERDAM BLIJFT KOPLOPER NA RUIME ZEGE OP SEW
OTTO Work Force/VOC Amsterdam

VOC AMSTERDAM BLIJFT KOPLOPER NA RUIME ZEGE OP SEW

VOC Amsterdam blijft de trotse lijstaanvoerder van de Eredivisie. De topsportploeg uit Amsterdam-Noord stapte zaterdagavond in de De Bloesem na de Noord-Hollandse derby tegen SEW als winnaar van het veld. SEW tegen OTTO Work Force/VOC eindigde in 20 – 43. Bij de regerend landskampioen debuteerde Sam de Borst en Pien van der Geest.

Jonge goalies Sam de Borst en Rinske Steenstra debuteerde verdienstelijk

Ricardo Clarijs over de debuterende speelsters: “Sam de Borst keepte de eerste 40 minuten. Dat heeft ze verdienstelijk gedaan. Net als dat ik tevreden ben over Rinske Steenstra die het laatste deel op doel stond. Met zulke jonge speelsters is het toch maar even afwachten maar achteraf zijn wij als staf tevreden.

Rinske Steenstra speelde haar tweede wedstrijd in VOC 1.
Sam de Borst debuteerde in VOC 1.

Het debuut van Pien van der Geest en haar afstandsschoten

“Vrijdag had ik ook besloten Pien van der Geest uit de A1 mee te nemen naar Nibbixwoud omdat ze zich goed heeft ontwikkelt de laatste tijd. Pien is linkshandig en zodoende hebben we met VOC meer opties aan de linkerkant. Ze speelde stabiel in de verdediging en had enkele mooie afstandsschoten.

Pien van der Geest in actie.

Er sluipt soms nonchalance in het team

“Stabiliteit in de verdediging en goed dekken dat waren de speerpunten die we aan de speelsters hadden meegegeven en dat hebben ze goed opgepakt. Een puntje ter verbetering is de nonchalance die soms in het team sluipt. Dat heeft ons te veel tegendoelpunten gekost.

Ontwikkeling van het team en krachtsverhouding ten opzichte van Quintus

“De speelsters hebben sneller stappen gemaakt dan ik had verwacht en dat is een mooi gegeven. Zaterdag in de wedstrijd tegen Quintus zijn we zeker niet kansloos alhoewel ik Quintus nog steeds als de absolute titelfavoriet zie. De toeschouwers gaan denk ik een mooie en spannende wedstrijd tegemoet. Hopelijk komen er een hoop toeschouwers naar Sporthal Elzenhagen.”

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl