VOC Amsterdam begint competitie met zege

VOC Amsterdam begint competitie met overwinning

De handbalsters van VOC uit Amsterdam-Noord hebben de eerste officiële competitiewedstrijd in het seizoen 2017/2018 van de Eredivisie winnend afgesloten. In Sporthal de Tulp in Voorhout was het team van trainer Ricardo Clarijs met 22-32 te sterk voor HV Foreholte.

“Typische eerste wedstrijd van het seizoen. Iedereen moet lekker inkomen. Iedereen heeft gespeeld en voor alle spelers is het wennen. Ook door de speelwijze van Foreholte die anders verdedigden dan andere. Maar we hebben uiteindelijk met 10 punten verschil gewonnen. Daar zijn we blij mee”, laat de VOC-oefenmeester een dag na de wedstrijd weten aan Vrije Tijd Amsterdam.

Clarijs vervolgt: “We hebben 50% van het niveau gehaald van wat we in Servië hebben laten zien. En je merkt echt aan deze groep dat ze wat uitdaging nodig hebben. Je ziet aan bepaalde speelsters dat het soms te gemakkelijk gaat. In bepaalde situaties denken ze dan, nou laat maar. Dat gaat ten koste van ons spel. Dat is daardoor soms wat slordig. We kunnen veel beter. Daar wil ik de aankomende tijd zeker aan gaan werken met deze groep. Maar ja, in ieder geval is een uitwedstrijd winnen met 10 punten verschil gewoon goed. Als we dat iedere keer doen dan is er niks aan de hand.”

Nadat Clarijs het vorige seizoen als assistent-coach Edwin Kippers assisteerde bij de heren Oranje ploeg U20 stapte de trainer vorige week over naar de dames Oranje Selectie U17/18. Daarnaast gaat hij de Dames Talents U16 vier keer per jaar trainen.

Dubbelfunctie

Zorgen over wat andere clubs daarvan zullen denken heeft de jonge trainer niet. Clarijs: “Die schijn zul je altijd wel tegen je hebben. Maar goed, alle bondscoaches in Nederland hebben een dubbelfunctie. Als voorbeeld geef ik je Peter Portengen die vorig seizoen nog bij Dalfsen zat. Die heeft 6 jaar Dalfsen en 8 jaar Nederland onder zijn hoede gehad. Er werd altijd geroepen dat meiden van Dalfsen een grotere kans hadden om in het Nederlands team te komen. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf in de spiegel kan kijken. Ik zal bij Nederland altijd diegene selecteren die de beste is en niet omdat er een speelster bij VOC speelt. Dat kan ik handballend Nederland met volle overtuiging verzekeren.”

Tweede speelronde

VOC Amsterdam speelt komend weekend haar eerste thuiswedstrijd voor de competitie. Tegenstander is dan Maedilon VZV.

Europa

VOC werd recentelijk uitgeschakeld in Europa.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons laatste artikel over de Eredivisie Handbal bij de mannen