VOC Amsterdam als herbstmeister de winterstop in

Regerend landskampioen VOC Amsterdam gaat als ‘herbstmeister’ de winterstop in. De kweekvijver van het Nederlandse dameshandbal versloeg zaterdagavond in Amsterdam-Noord tegenstander Venlo met 37-31 en staat mede door deze zege na negen speelronden zonder ook maar één punt te verliezen bovenaan in de Eredivisie.

Op papier leek het een nipte zege maar met nog een kwartier te spelen stonden de ‘groen/zwarten’ met 36-24 voor. “Toen was het tijd om speelsters rust te gunnen en kwam Venlo qua score wat terug in de wedstrijd”, aldus VOC-trainer Ricardo Clarijs.

Desalniettemin ging de eerste helft nog wel gelijk op want de ploegen uit Limburg en Amsterdam gingen met een 21-21 stand de rust in. “Aanvallend was niks op af te dwingen en kwam ons aanvallende gevaar vooral van Nikita van der Vliet, Rachel de Haze en Britt van der Baan. Jongeling Pien van der Geest zorgde ook nog voor een mooie goal.

Verdedigend lieten we echter te veel steken vallen. Dat ging later mede door de inbreng van Kim Lunter en Sharon Bouter beter”, aldus de VOC trainer die ook nog een goed woordje over had voor de tegenstander. Clarijs: ”Venlo speelde goed en maakte het ons vooral de eerste helft moeilijk. Ze speelde creatief en met een hoog tempo.”

vtasport.nl

Gerelateerd artikel: VOC Amsterdam heeft langste adem en wint topper van Dalfsen