Verlies voor VOC in bekerfinale
Op de foto Dione Housheer voor de camera van de NOS na afloop van de kampioenswedstrijd van VOC tegen Dalfsen. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Verlies voor VOC in bekerfinale

Landskampioen VOC Amsterdam heeft naast de dit seizoen gewonnen supercup en het landskampioenschap, niet de nationale beker weten te veroveren. De bekerwinnaar van het vorige seizoen verloor in Almere van Dalfsen met 34-29.

De eerste helft

De ‘groenen’ keken na een helft spelen tegen een 16-12 achterstand aan. Volgens trainer Ricardo Clarijs werd er nog wel aardig begonnen. ”We kwamen gewoon niet echt lekker in de wedstrijd vandaag. We begonnen nog wel aardig en stonden steeds twee of drie doelpunten voor maar konden niet uitlopen. We kwamen niet lekker in het spel. Bepaalde fases leken we in de flow te komen maar konden we toch niet doordrukken. Sharon Bouterse viel uit met naar het lijkt een ernstige knieblessure. Dat was een vervelend moment en dat drukte bij ons de stemming en dat gaat dan toch in je hoofd zitten. Dat merk je gewoon aan alles. Na dat moment liep Dalfsen uit naar een 16-12 ruststand.”

De tweede helft

Na de rust wist de ploeg uit Amsterdam-Noord de achterstand knap om te buigen na een 18-17 voorsprong, waarna de ploeg uit Overijssel weer opkrabbelde en uitliep naar een 27-22 voorsprong. VOC probeerde het nog wel maar kwam niet terug tot een verschil van twee punten achterstand en in de eindfase van de wedstrijd liep Dalfsen uiteindelijk door een 34-29 overwinning als bekerwinnaar van het veld af.

Clarijs over die tweede helft. “We hadden in de rust afgesproken er nog vol voor te gaan en daardoor kwamen we knap terug tot 17-17. Dat was een fase dat het lekker ging. Het leek soms dat we erover heen konden lopen. Daarna gingen we gelijk op en uiteindelijk heeft Dalfsen pas in de laatste fase van de wedstrijd, door drie punten achter elkaar te maken, de voorsprong tot vijf punten vergroot. Maar ik moet eerlijk zeggen ik vind dat Dalfsen vandaag verdiend heeft gewonnen net als dat ik vind dat wij vorige week in de kampioenswedstrijd de terechte winnaar waren. We hebben de wedstrijd ook zeker serieus genomen maar iedereen loopt bij VOC na een lang seizoen inmiddels op het tandvlees en als het dan even niet lekker loopt is het extra zwaar om je terug te kunnen knokken. We hebben het toppunt van het seizoen vorige week gehad en wellicht maakt dat net één of twee procent verschil om de wedstrijd uiteindelijk naar je hand te kunnen zetten. Maar vergis je niet het zijn wel topsporters hier. Als het fluitje gaat dan gaan die meiden er vol voor. We proberen het met zijn allen te doen alleen heeft niemand een dikke voldoende gehaald vandaag behalve Dione Housheer. Maar ik kan het ze vandaag niet kwalijk nemen,” aldus de 27-jarige Clarijs.

Vertrekkende spelers

De vereniging uit Amsterdam-Noord nam vorig weekend in Sporthal Elzenhagen afscheid van drie spelers die de club gaan verlaten. Charris Rozemalen vertrekt naar de Duitse kampioen en Quinty van der Horst maakt de overstap naar Dalfsen. Keepster Martine Hoogewoud zet naar alle waarschijnlijkheid een punt achter haar carrière. Verder gaat VOC volgens Clarijs alles in het werk stellen de meiden te behouden voor de club. Clarijs: “We gaan het ze hier bij VOC zo aantrekkelijk mogelijk maken en veel kansen en mogelijkheden geven zodat ze hier allemaal blijven. Dit zijn topspelers waar nog veel meer uit te halen is. Zij moeten hun ambitie hier kwijt kunnen en dat wilt de club gaan faciliteren.”

De trainer

VOC en de trainer zelf zijn tot op heden nog niet tot overeenstemming voor volgend seizoen gekomen. “We hebben speciaal gewacht tot het einde van het seizoen. De meiden van VOC Amsterdam hebben zichzelf een ultieme beloning gegeven door landskampioen te worden. Voor mij was dat een eer om daar bij te mogen zijn. Nu gaan we pas verder kijken naar de toekomst. We pakken deze week de gesprekken weer op,” aldus de oefenmeester.

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl